12 de enero de 2014

20 centres Ens ho mengem tot

A finals de l’any 2012 l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el seu Pla de Prevenció de Residus Municipals, amb l’objectiu general de reduir-los un 10% en el període 2012-2020 i les actuacions se centren a aconseguir una disminució de les diferents fraccions que componen els residus municipals. 

Aquest és el context en què sorgeix la necessitat de treballar, conjuntament amb les empreses del sector dels menjadors escolars i amb les mateixes escoles, el projecte Ens ho mengem tot. Està pensat de manera específica per al temps de menjador escolar i depèn absolutament de la participació activa dels educadors i les educadores que treballen amb nens i nenes a les diferents escoles de la ciutat.

20 centres educatius de la ciutat de Barcelona participaran durant aquest curs a la proposta Ens ho mengem tot amb l’objectiu de dur a terme una campanya de sensibilització sobre el malbaratament alimentari als menjadors escolars i conèixer la petjada ecològica de determinats aliments d’ús quotidià en els àpats escolars.

Prenent com a punt de partida la Guia per evitar el malbaratament alimentari: Pensa, compra, cuina, menja publicada per l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2011, es proposa dedicar una setmana de cada mes, de gener a maig de 2014, a analitzar i estudiar el grau de malbaratament d’un determinat aliment protagonista: el pael iogurt (com a aliment representatiu dels lactis), la carnel peix i la patata (com a aliment representatiu de la fruita i la verdura).

Cada setmana es proposen un seguit d’accions per conèixer la procedència dels aliments que es consumeixen al menjador escolar, quantificar el malbaratament de l’aliment, si és que n’hi ha, difondre consells per evitar aquest malbaratament i analitzar la petjada ecològica dels elements malbaratats.

Al mes de juny es preveu elaborar un informe, amb les dades aportades per tots els centres, sobre la petjada ecològica total, el nombre de persones que es podrien beneficiar de l’aliment malbaratat i altres qüestions importants.

Estigueu atents al proper butlletí on apareixeran les primeres dades del malbaratament del pa, si n’hi ha hagut, generat pels 20 centres educatius.



 


No hay comentarios: