25 de enero de 2014

Campanya per tenir cura de l'entor

Els delegats de l'Agenda 21 Escolar de l'Escola El Sagrer segueixen treballant amb l'objectiu de millorar l'entorn a través de les petites accions dins el centre



Aquest trimestre, l'alumnat de 5è hem començat la nostra feina com a delegats d’Agenda 21 a l’escola. Això vol dir que fem el reciclatge a les classes recollint el paper i plàstic de les papereres. Però també hem fet dues campanyes recordatòries per tenir cura de l'entorn.

La primera ens ha servit per recordar on hem de llençar allò que ja no volem, a quin contenidor va cada residu. Una capsa de cartró va al paper, però els mocadors de cel•lulosa van al rebuig (el gris); els bolquers també van al rebuig, les piles i la roba al Punt verd. Les ampolles de vidre van al contenidor verd i els tetrabricks van al de color groc perquè per dins estan recoberts de plàstic.

La segona campanya ens ha servit per assegurar que ningú tornés a portar l’esmorzar amb paper de plata. La fabricació d'aquest material contamina molt i costa molt aconseguir reciclar-lo tot. Podem substituir-lo per bosses de roba, carmanyoles o embolcalls reutilitzables que podem utilitzar totes les vegades que vulguem.

Per últim, hem començat la campanya «Apaguem els llums», que durarà fins a final de curs. Cada trimestre anirem tres vegades a les classes del companys de l’escola a mirar si han tancat els llums i el projector. Al tercer trimestre us direm qui ha estalviat més energia elèctrica durant el curs! Trobareu tota aquesta informació en aquest vídeo del YouTube.

Dídac Bassas i Gerard Fernández
(Alumnes de 5è, delegats d’Agenda 21 del 1r trimestre)


No hay comentarios: