23 de marzo de 2014

El canvi climàtic a les nostres aules

Una bateria de llibres, DVDs, recursos educatius, aplicacions d'Internet i articles són algunes de les propostes que us presentem per tractar la problemàtica del canvi climàtic.

El Servei de Documentació d'Educació Ambiental (SDEA) proposa una sèrie de recursos en préstec per debatre sobre les causes i les conseqüències del canvi climàtic. Hi podem trobar DVDs com La Hora 11Informe Tierra o Somos capaces, llibres per a infants i joves i materials didàctics per al professorat. D'aquests últims, podem tractar-ho des de diferents enfocament com, per exemple, la problemàtica de l'aigua, l'educació ambiental, la comunicació i/o la participació.
  
Per altra banda, experts de la Universitat d'East Anglia (Regne Unit) han desenvolupat una senzilla aplicació informàtica lliure i gratuïta que permet veure l'evolució del canvi climàtic a tot el món a través dels mapes de Google Earth. Per accedir-hi, primer cal instal·lar-se el paquet de Google (anglès) i després l'aplicatiu i executar-lo. Per a més informació consulteu aquest article de premsa.

En el darrer número de la revista EsPosible també hi ha un article molt interessant que relaciona les emissions de carboni amb el sector agroalimentari. Com es calcula el seu impacte? Quina relació tenen els productes que mengem amb les emissions de carboni? Un text útil per tractar amb segon cicle d'ESO i batxillerat i que posa de manifest les mancances comunicatives dels etiquetatges dels productes sobre aquesta qüestió.

Finalment, aprofitant l'avinentesa, per informar-vos que properament una representant de l'A21E i uns quants joves participants en el projecte Tinguem Cura del Planeta viatjaran a Munich a mitjans de maig per assistir al l'Enviromental Conference of the Regions of Europe (ENCORE). Els joves es reuniran en la conferència internacional climàtica de joves amb l'objectiu de tractar les actuacions per la protecció contra el canvi climàtic i fer una declaració que inclogui un major compromís polític.

20140320 12W.CanviClimatic

No hay comentarios: