23 de marzo de 2014

L’hort de l’Institut Príncep de Girona en marxa

Dissenyem i tirem endavant l’hort del centre seguint el mètode de les parades en crestall  i amb la col·laboració de tothom.



Els nostre hort està organitzat en parcel·les o parades en crestall. Les parades en crestall són un mètode ideat per Gaspar Caballero de Segovia que es basa en 6 punts essencials:  les parades (rectangles de terra de 1'5 m), no trepitjar, els fems, sembrar (que es fa més densament del que és habitual), el reg exudant i la rotació alternant de les famílies que es planten a cada parada.

Amb llavors i planter proporcionats pel professor Maurici d'anglès i el seminari de l'hort de l'Agenda 21 Escolar, hem anat bastint el nostre hort en cinc parcel·les:
  • Parcel·la 1: plantes aromàtiques (curri, coriandre, romaní, menta, camamilla, melissa, etc.) i maduixeres.
  • Parcel·la 2: lleguminoses i crucíferes (ruques, tirabecs, mongeteres d'en Juanes, pèsols, pèsols negres, faves i cols de Brussel·les d'en Maurici.
  • Parcel·la 3: solanàcies (patates i remolatxes). Al costat, en neumàtics de cotxe, patates agres del seminari de l’hort de l'Agenda 21 Escolar.
  • Parcel·la 4: compostes i quenopodiàcies (alls, bledes, espinacs i enciams).
  • Parcel·la 5: umbel·líferes i liliàcies (cebes i calçots).
L’hort està adobat amb compost proporcionat per l'Agenda 21 Escolar i amb compost líquid procedent del vermicompostador d'en Tomàs, company del seminari de l'hort de l'A21E.

20140320 09W.PrincepGirona

No hay comentarios: