28 de julio de 2014

Aprenem i passem a l’acció al Punt Verd

Més de 200 alumnes de l’Escola Sant Joan Baptista participen en una acció d’Aprenentatge Servei per promoure la recollida selectiva al Punt Verd de Barri.

L’Aprenentatge Servei (APS) és una proposta educativa que combina el procés d'aprenentatge i el servei a la comunitat en un projecte en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L’Escola Sant Joan Baptista ha portat a la pràctica una experiència d’APS per a la millora del medi ambient amb la col•laboració del programa educatiu Com funciona Barcelona? L’objectiu ha estat el foment de la prevenció i selecció dels residus per part de l’alumnat utilitzant el Punt Verd de Barri (PVB) de la Barceloneta.
  
Hi ha participat alumnat de totes les edats. En una primera visita a la instal·lació, una vintena d’alumnes de 4t d’ESO es van formar amb educadors i educadores del programa Com funciona Barcelona? compartint la proposta metodològica per abordar els continguts amb infants i alumnes de primària i, atenent a les seves consultes, per tal que poguessin redissenyar-la.

Dues setmanes després, aquests alumnes de secundària van dinamitzar les visites dels seus companys d'escola d'infantil i primària del mateix centre, els quals havien fet una treball previs a l'aula. Durant les visites al PVB realitzades pels alumnes d’ESO, es van realitzar dinàmiques lúdiques i es va tractar la importància d'una correcta separació dels residus que ells mateixos portaven de casa seva.

La valoració de l’experiència ha estat molt positiva: més de 200 alumnes han gaudit d’aquesta iniciativa, en la qual els alumnes d’ESO han aplicat allò aprés, promovent la separació i el reciclatge dels residus i transferint-ho en forma d’acció.
 20140618 10W.ComFunciona

No hay comentarios: