28 de julio de 2014

Obrim consciències a la prevenció de residus

Les escoles Farigola de Vallcarca, Virolai i l'Associació de l'Institut Ferran Tallada participen en diverses actuacions paral·leles de conscienciació en motiu del Let's Clean up Europe.

En aquesta acció comunitària, l'Escola Farigola de Vallcarca va conscienciar, per una banda, sobre la gran quantitat de residus que generem i que acaben llençats a la natura i, de l'altra, va promoure la importància de la prevenció i la recollida selectiva per evitar la contaminació i degradació del paisatge.

El punt de partida va ser al Parc de la Creueta del Coll, a les 11 hores. Hi vam participar unes trenta persones entre pares, mates, infants i altres familiars i amics. Al principi semblava que no trobaríem gaires residus, però sortint de la l’àrea d’esbarjo infantil i enfilant-nos muntanya amunt, pel que havia estat una antiga pedrera, vam trobar una zona que semblava un abocador incontrolat, ple de deixalles. Vam recollir una cadira, una manta, un seient de moto, restes de matalassos, d’electrodomèstics, a més a més de molts envasos i, fins i tot, una maleta!
 


20140618 8W.FarigolaVallcarca 1

En total vam omplir set sacs separats per tipus de residus fins dalt de tot. Pesaven tant que no els podíem bellugar així que vam trucar al telèfon del civisme per avisar les brigades de neteja del parc i que ho passessin a recollir. En un correu posterior, des de l’ajuntament, ens van confirmar que van fer la recollida el dia 27 de maig. Vam donar per finalitzada la jornada cap a les 13 hores amb la satisfacció d’haver aportat el nostre granet de sorra en la cura del nostre entorn i en l'educació dels nostres petits i els més grans de la casa.

Per una altra banda, l'Associació d'Alumnes de l'Institut Ferran Tallada va portar a terme una altra neteja al bosc de l'institut, alhora que, per la seva banda, l'Escola Virolai feia una acció semblant a la Muntanya Pelada i el Park Güell. Aquí teniu fotografies de la jornada de neteja.

 20140618 8W.FarigolaVallcarca 2
  Participants de l'Escola Farigola de Vallcarca

No hay comentarios: