28 de julio de 2014

Una festa plena d'aprenentatges compartits

La cloenda d'infantil i primària de l'A21E aplega 360 persones de 60 centres diferents per compartir expriències, gaudir d'un matí en companyia de la xarxa i continuar aprenent amb diversos tastets.

El dimecres 11 de juny ens vam aplegar centenars de persones en el parc del Centre del Poblenou, al districte de Sant Martí. A primera hora del matí ja van començar a arribar grupets d'infants amb els seus mestres i, mica en mica, ens vam anar aplegant sota un sol rabiós per donar el tret de sortida a tot un seguit d'activitats de descoberta.
                  
Per començar, tothom que anava arribant, va lligar un drapet en una estructura oberta al mig del parc, per simbolitzar la gran xarxa que representa l'Agenda 21 Escolar. Cada persona, cada centre, cada agents participant té un lloc en aquesta xarxa, una xarxa plena de nodes i connexions que s'estén pertot.

Després que en Genís, en Jan i en Nico, del grup de vent de l'IEA Oriol Martorell, amenitzessin la benvinguda, l'alumnat de cicle superior va separar-se en grups més reduïts per fer un intercanvi d'experiències. Mentre aquest alumnat compartia les seves vivències sobre sostenibilitat, la resta d'infants es van escampar pel parc per participar en set tastets. Aquests tastets eren activitats simultànies inspirades en les microxarxes de l'A21E: els seminaris de l'hort, de biodiversitat, educació infantil i d'alimentació, els projectes E+S, Apropa't als parcs, Tinguem Cura del Planeta, Ens ho mengem tot i l'SDEA. Amb una autoregulació perfecte, l'alumnat d'infantil i dels cicles inicial i mitjà, es van repartir durant una hora i mitja per tots aquest tastets. Una vegada enllestits els intercanvis, l'alumnat de cicle superior es va afegir als tastets.

Posteriorment, ens vam aplegar de nou a la plaça central del parc i vam rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Barcelona per la feina ben feta de la mà de l'Il·lm. Sr. Raimond Blasi, regidor d'Adolescència i Joventut, el qual també va parlar en nom del Consorci d'Educació de Barcelona i la Fundació Agbar. Finalment, en Gabriel i en Matías, alumnat de vent de l'IEA Oriol Martorell, van acomiadar l'acte amb la interpretació de diverses peces musicals. Teníem previst culminar amb un espectacle circense però no va poder ser i ens va saber molt de greu. Malgrat tot, tothom va marxar satisfet per un matí carregat d'accions compartides i molta il·lusió.

Descarregueu-vos les fotos de la cloenda de secundària i de primària!
.
 20140618 02W.CloendaPrim
  Cloenda d'infantil i primària del curs 2013-14

No hay comentarios: