9 de noviembre de 2014

Aprenem la natura del so i intentem reduir el soroll

El CEE Sants Innocents és un dels 20 centres que participen en l'Sssplau i ens ho expliquen els alumnes després del taller que han rebut fa uns dies.

Sssplau és una proposta educativa que té per finalitat preparar l'alumnat perquè sigui conscient, actuï i participi en la millora de la gestió sostenible d’un entorn col·lectiu important per ell. A partir de l’anàlisi de la realitat de cada centre, l'alumnat i/o professorat identifica espais i moments més problemàtics des del punt de vista de la contaminació acústica identificant els sorolls, comprenent els seus efectes sobre la salut i sobre l’aprenentatge i pensen accions que redueixin el soroll.

«El divendres passat va venir la Ivana a explicar-nos coses molt interessants sobre el so i el soroll. Ens ho va explicar molt bé i vam entendre que el so pot ser agut, greu, fort, fluix, intermitent, etc. Hi ha sorolls que anomenem "rosa" i sonen com una tele desajustada. Un so greu sona com un vaixell, un agut com la màquina d'hospital quan mor algú. El so es mesura en decibels. Un concert fa molts decibels. El sileni de la muntanya fa pocs decibels. Sorolls necessaris són les alarmes de la policia i dels bombers. Coses que fan soroll són els diables, festes, concerts, alarmes, sirenes, campanes... Els sorolls que més molesten són els cotxes, les motos, els crits i la música forta. En llocs tancats el so sona més fort. El so es mou com quan llences una pedra a un llac, fent cercles. Per mesurar sons tenim el sonòmetre. Ens han deixat uns quants sonòmetres per mesurar sons a diferents llocs de l'escola. Ara ens tocarà buscar solucions i explicar-ho a la resta de companys.»

Angello, Erika, María, Carol i Guillem, alumnes de TVA del CEE Sants Innocents.

  20141106 10W.Innocents


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: