9 de noviembre de 2014

Experiències dels centres a l'Aplec d'Agricultura Urbana

L'Escola Àngels Garriga i el Col·legi Jesuïtes Gràcia - Kostka, com representats de les escoles, van presentar les seves experiències sobre l'hort en aquesta trobada.

El 10 i 11 d’octubre a Barcelona va tenir lloc l’Aplec d’Agricultura Urbana, un espai de trobada per acostar a tothom interessat en els cultius a les ciutat i generar una xarxa de treball efectiva entre tothom que practica l'agricultura urbana.

Aquest aplec, amb una assitència de 500 persones, va esdevenir una oportunitat per aprendre i un espai on compartir vivències amb tot tipus d'activitats: iniciació, lúdiques, grups de treball i tallers especialitzats per a persones amb més experiència.

La xarxa d'horts escolars formen un potent teixit d'espais productius dins la ciutat i no hi podien faltar. En la seva representació, dissabte al matí l'Escola Àngels Garriga i el Col·legi Jesuïtes Gràcia - Kostka van compartir la vivència del seus horts ecològics. Nosaltres vam ser-hi presents i volem agrair la seva dedicació i que representessin els horts escolars de la ciutat.
                                                   
Durant aquests dos dies, va haver-hi activitats obertes a la plaça on es podia descobrir com convertir pantalons vells en un petit hort, jugar amb l’olor de les plantes aromàtiques i aprendre sobre com fer un jardí sense tenir grans espais, pas a pas. També es van oferir consells contra les plagues i es va fer una introducció al vermicompostatge casolà i a les propietats medicinals de les plantes del nostre hort.

Per altra banda, va haver-hi tallers i grups de treball, en els quals es van compartir coneixements i propostes molt interessants. Podeu veure aquest web per fer-vos una idea de les temàtiques que es van tractar: http://www.agriculturaurbana.cat/tallers

I si voleu veure les fotografies, vídeos de motivació i saber més informació d'allò que vam compartir, també podeu navegar pel portal de l'esdeveniment: http://www.agriculturaurbana.cat

  20141106 04W.Aplec

No hay comentarios: