30 de noviembre de 2014

MAPEGEM LA SOSTENIBILITAT DE LA CIUTAT

Algunes entitats signants han promogut itineraris temàtics pels barris de Sants, Roquetes i Sant Gervasi. Us convidem a participar o col·laborar en l’organització d’un mapatge. Consulteu la web del Mapa B+S.




El passat dissabte 22 de novembre a Roquetes, Sants i Sant Gervasi es van fer itineraris temàtics i mapatges que, amb la mirada i la memòria de veïns i veïnes, van promoure la sostenibilitat i la dinamització comunitària als barris.

Aquestes activitats s’emmarquen en el Mapa Barcelona + Sostenible i estan coordinades per entitats signants que participen i col·laboren amb l'equip de treball del Mapa.

Al barri de Sants, l’SCEA va organitzar l’itinerari "Cooperativisme, economia social i solidària i sostenibilitat", centrat en les iniciatives de cooperativisme i economia social del barri. També va comptar amb dos tallers, un de literari i de memòria sobre el cooperativisme i un altre de construcció de ginys amb material reciclat. El guiatge va anar a càrrec de La Ciutat Invisible, AfoSants, la Biblioteca Vapor Vell i la Biblioteca Popular Josep Pons, La Col i l’Economat Social. Consulteu l'itinerari.

Sant Gervasi, el Programa de Llars Verdes-Consum Responsable de l’Associació Barnamil i el Punt d’Informació Juvenil van organitzar la ruta “Comerços verds de Sant Gervasi”, coincidint amb el Dia del Malbaratament Alimentari. L'objectiu era donar a conèixer i posar en valor entre la gent jove el comerç de proximitat del districte, així com fomentar hàbits de consum responsable. Els i les joves van poder conèixer i conversar amb botiguers i botigueres que tenen comerços de productes alimentaris d’origen local, ecològics, a granel i/o artesanals.

I al barri de Roquetes, la Fundació Catalana per a la Prevenció i el Consum Responsable també va organitzar en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus un taller de mapatge col·laboratiu per descobrir comerços i iniciatives de consum responsable. El taller va consistir en un recorregut per algunes botigues del barri que incorporen criteris ambientals i/o socials: productes ecològics, de proximitat, la venda a granel, la cooperativa de consum i els horts comunitaris.

Si voleu organitzar una activitat engrescadora, els mapatges són una oportunitat de visualitzar la nostra contribució per millorar la ciutat. No dubteu en contactar amb mapaverd@gmail.com per organitzar un taller, itinerari o proposar punts d’interès!

Seguiu tota la informació a l'etiqueta #Bcnsostenible

     Info148 03 interna mapatges3   Info148 03 interna mapatges2

No hay comentarios: