30 de noviembre de 2014

ELS SIGNANTS AMB LA PREVENCIÓ RESIDUS

Del 22 al 30 de novembre, els signants se sumen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El Gran Dinar d’Aprofitament és una de les moltes activitats que organitzen els signants. I vosaltres, expliqueu-nos quines activitats feu!




La Setmana Europea de la Prevenció de Residus tindrà lloc del 22 al 30 de novembre i té per objectius:

- Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria.
- Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
- Fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
- Canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Els membres de la xarxa Barcelona + Sostenible hi participen a través de campanyes, jornades, tallers, etc. Us deixem un recull d'algunes activitats. Si des de la vostra organització també treballeu per la prevenció de residus, envieu-nos emplenada aquesta fitxa i farem públiques totes les vostres accions.


El 22 novembre a la Plaça dels Àngelsd'11 a 16 h, tindrà lloc aquesta iniciativa de sensibilització sobre el malbaratament alimentari. Es tracta d'un gran àpat participatiu i gratuït fet amb aliments aprofitats per a 4.000 persones i obert a tothom. A més del dinar multitudinari, hi haurà una fira d’experiències contra el malbaratament amb entrevistes, debats i demostracions de show-cooking.
Si teniu algun dubte, envieu un correu a la Plataforma Aprofitem els Aliments. Hi col·laboren: Espai AmbientalNutrició Sense Fronteres i l'UAB, entre d'altres.

Torna una nova edició d'aquesta campanya del 10 al 30 de novembre, que posa a la vostra disposició una xarxa de fins a 25 punts d'intercanvi de roba. Si voleu participar, només cal que porteu la vostra roba al punt d'in­tercanvi que ho desitgeu, bescanviar-la per "re­noves" i intercanviar de nou per altra roba. Consulteu les condicions de l'intercanvi i més detalls al llibret informatiu.
 
Info147 04 intern setmanaresidus2
Taller de mapatge "La Ruta Verda de Roquetes"
El 22 de novembre a les 11 h podeu participar en un mapatge col·laboratiu de botigues del barri de Roquetes que incorporen criteris que suposen un benefici ambiental i/o social respecte d'altres productes, com els ecològics, de proximitat o la venda a granel i la cooperativa de consum i els horts comunitaris. Posteriorment, es geolocalitzaran al Mapa Barcelona + Sostenible. L'activitat està organitzada per la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Resposable.

Dissabte 29 de novembre, d'11 a 13 h, agrupaments i esplais de l'Eixample protagonitzen una acció de buidatge i caracterització dels residus dels contenidors de resta per descobrir si separem bé la brossa domèstica. L'Evidència dels Residus, amb l'eslògan "Pensa abans de llençar", està formada per un grup de 50 joves que, conduits per tècnics especialitzats i vestits amb les mesures de protecció necessàries, duran a terme la separació de cadascún dels residus continguts en sis contenidors. Mireu el vídeo de l'edició de 2013.


Clausura del cicle "Diàlegs Ambientals"
Info147 04 intern setmanaresidus4El proper dimarts 25 de novembre a les 18.30 h, l’Associació Catalana de Ciències Ambientals i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya clausuraran els Diàlegs Ambientals d’enguany, que han tractat el tema de l'alimentació (consum responsable, malbaratament alimentari, xarxes de distribució d'aliments...). Hi participaran:
- Henk Hobbelink, enginyer agrònom i coordinador a l’organització GRAIN.
- Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries.
- Gustavo Duch, coordinador de la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas.

 
12a Jornada de Prevenció de Residus
L'Agència de Residus de Catalunya organitza un any més una jornada de reflexió en el marc de la Setmana de la Prevenció de Residus. Enguany, tindrà lloc el dijous 27 de novembre de 9 a 16 h al Centre Cultural El Born

No hay comentarios: