1 de diciembre de 2015

El barranc mediterrani de l’Escola Mare de Déu del Coll

Omplim de plantes mediterrànies com la ginesta, alzines, pins, vinya verge, cirerers d’arboç... un espai proper a l’escola que estava en desús i desaprofitat.

 20151125 10W.MareDeuColl 1A l’Escola Mare de Déu del Coll d’ençà que vam ampliar el nostre centre escolar amb el nou edifici de l’ESO (inaugurat l’any 2001) ens va quedar un tros de terreny inhabilitat perquè no es podia construir, ja que es trobava completament desaprofitat degut al seu pronunciat pendent. Així va estar 6 anys fins que un bon dia entre la comissió escolar que forma part del projecte d’Agenda 21 i la direcció de l’escola, van decidir aprofitar-ho per construir, a la part més plana un hort escolar, amb dos compostadors i a la part amb més pendent un barranc mediterrani.

Amb molt d’esforç i mica en mica vam aconseguir fer-ho fèrtil i omplir-ho de vegetació. A l’hort plantem hortalisses de temporada com faves, pèsols, enciams, tomàquets, carbassons, cogombres que repartim entre l’alumnat i al barranc vam decidir plantar espècies típiques de l’ecosistema mediterrani (d’aquí el seu nom). Les espècies plantades van ser: llentiscles, marfulls, fonolls, aladerns, estepes blanques, ginesta, alzines, pins, vinya verge, cirerers d’arboç, dos llimoners, un cirerer i un om que ja hi era des dels anys setanta quan es va fundar l’escola.

Aquest barranc mediterrani té tres finalitats: la visual, per donar-li a la nostra escola un aspecte molt més verd i atractiu, la didàctica, per estudiar aspectes com: la biodiversitat de l’ecosistema del bosc mediterrani i les successions ecològiques associades al mateix, i per últim, pedagògica que ens serveix per ensenyar a respectar i mantenir el nostre entorn. Han transcorregut 8 anys des que van començar i gràcies a aquesta iniciativa hem transformat un lloc inservible i desaprofitat en un espai útil per a la nostra comunitat educativa.


20151125 10W.MareDeuColl 2

No hay comentarios: