19 de mayo de 2016

Mirades cap a una altra economia

Mediterrània d’Economia Circular

La Fundació Prevenció de ResidusPIMEC i Recircula organitzen aquesta jornada que posa sobre la taula la problemàtica dels residus que es dipositen en entorns naturals i urbans. La jornada es celebrarà el 23 de maig a l’Edifici Media – TIC (Carrer de Sancho de Ávila, 133, Barcelona) i es treballarà per al desenvolupament d’un nou model mediterrani de dipòsit, devolució i retorn, sorgit a partir de les polítiques mediambientals dels governs d’aquest àmbit geogràfic.

Mediterrània d’Economia Circular busca la participació activa en el disseny d’aquest nou model per tal de trobar-ne un que generi el màxim consens i benefici de tots els sectors implicats.
Inscriu-te aquí
 

Desprogramem l’obsolescència
La Fàbrica del Sol acull el proper dissabte dia 28 de maig al matí una jornada festiva i divulgativa sobre la obsolescència programada, organitzada per la Fundació Feniss, a la que tothom hi està convidat.
L’obsolescència programada és una pràctica empresarial que consisteix en limitar artificialment la vida útil dels productes, de manera que sigui imprescindible reposar-los en un termini relativament curt de temps. És una forma d'estimular artificialment el consum que perjudica greument les economies familiars. A més, la seva generalització provoca greus problemes en forma de residus, depredació de recursos naturals i emissions de CO2.
La Fundació Feniss ha desenvolupat un segell anomenat ISOPP que demostra que un producte ha estat fabricat sense obsolescència programada.

Es comptarà amb la presència de dos experts, speakers' corner i taules d'organitzacions i de partits, que  exhibiran productes que ja s’estan fabricant sense obsolescència programada i que han rebut el Segell ISSOP.
 

#BizEconomiaSocial al BizBarcelona
Els propers 1 i 2 de juny a Fira de Barcelona tindrà lloc el BizBarcelona, un espai dedicat a les petites iniciatives empresarials i d’emprenedoria. Com a novetat d’enguany, el saló incorpora nou espai anomenat BizEconomiaSocial en el que s’emmarquen aquelles economies que promouen un altre model socioeconòmic o #AltresEconomies.
El BizEconomiaSocial està impulsat per l’Àrea d’Altres Economies de Barcelona Activa en col·laboració amb el Comissionat d’Economia Cooperativa Social i Solidària i Consum així com d’altres entitats promotores. Tots els membres de la xarxa Barcelona + Sostenible podeu participar de forma gratuïta en aquest esdeveniment. Per accedir a les invitacions feu clic en aquest enllaç i acrediteu-vos online utilitzant el codi-invitació: AE6446B6.
 

No hay comentarios: