2 de mayo de 2016

Noves iniciatives de sostenibilitat

L’Escola Reina Violant ens mostra dues accions sorgides per part de l’alumnat per fer més verd el seu centre.

El dia 15 d’abril passat l’alumnat de l’escola Reina Violant va realitzar la “Plantada de Primavera” a l’escola, on es van fer tot un seguit d’activitats amb la participació d’alguns pares i mares. Voleu saber com van viure aquesta jornada? A continuació ho descobrim de la mà de dues alumnes de 6è de primària.
  
“El dia 15 d’abril, a les 16,30 h, vam fer la plantada de Primavera a l’escola. Prèviament la comissió d’hort (que som alumnes de 5è i de 6è) ho vam preparar tot: vam elaborar els tallers, vam demanar i comprar terra i plantes per plantar, vam fer uns magnífics Power Point per explicar què és l’Agenda 21 i moltes coses més. També vam numerar i baixar les jardineres buides de cada pis per plantar-hi geranis i plantes diverses. 

Vam fer diversos tallers per animar la festa. Un d’ells va ser plantar les jardineres del pati del parvulari, a les dels pisos de primària, a l’hort del pati i del terrat. Un altre va ser fer bossetes d’olor, tant per a infusió com per fer d’ambientador. També vam fer-ne un de rètols de plantes, i una mare ens va ajudar a fer-ne un  de desodorants i cremes naturals i un taller de dibuix i un de regadores amb ampolles d’aigua per a reciclar. Per últim, una mare de la comissió, va fer un taller per ensenyar-nos a fer planter i la cuinera de l’escola ens en va preparar un de verdures per al nostre hort. Ara tenim un hort urbà al Cicle Superior que fa molt de goig i ja hem fet una collita de faves i pèsols.

Tots els tallers van tenir molt d’èxit i per aquesta raó recomanem a totes les escoles i a tothom que s’animi a organitzar aquests tipus d’esdeveniments. A tota la comissió d’hort i a totes les famílies ens va encantar fer-ho i ens agradaria tornar-ho a repetir... va ser molt divertit!

Agraïm a tothom l’ajuda que ens han aportat . Gràcies!
Ah!! I tenim unes samarretes de color taronja que ens han regalat des d’Escoles + Sostenibles que ens identifiquen com a comissió de l’hort i, quan els nens i les nens ens veuen, ens vénen a ajudar.”


 Ariadna P i Aina V de 6è A i 6è B



N275 07 RViolant interna


  

No hay comentarios: