19 de mayo de 2016

On van els residus?

El Centre Cívic Trinitat Vella (Espai Foradada) acollirà l’exposició “On van els residus?” de l’1 al 26 de maig. La mostra ofereix informació, mitjançant mecanismes i jocs interactius, diagrames, textos, vídeos i objectes tridimensionals diversos, sobre on van a parar els residus que es generen, a quins processos de transformació se sotmeten i en quin material o producte reciclat es converteixen, si és que poden.
Així, “On van els residus?” permet conèixer com es gestionen i quin és el destí final de vuit tipus de residus diferents: ampolles de cava, brics, càpsules de cafè, roba, frigorífics, olis de cuina, fluorescents i residus orgànics.
Per explicar aquest complex procés logístic i tecnològic s’ha creat com a element principal de l’exposició vuit mobles-dispositius que faciliten, mitjançant breus textos, gràfics, vídeos i materials reals la comprensió per part del visitant. Cadascun d’aquests elements conté unsensor de moviment integrat, que el mateix visitant engega amb la seva presència. Alguns d’aquests mobles demanen la interacció amb el públic com per exemple en un joc de vídeo interactiu on el visitant pot “treballar” en una cinta de residus orgànics. L’exposició es divideix en quatre àmbits: Entra en el cicle – Recicla! , Tornar a començar, Llegendes urbanes (FAQ) i Aplica’t ara – El teu esforç serveix!

No hay comentarios: