19 de mayo de 2016

Un pas més cap a la sostenibilitat

En el marc de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles, celebrada a Bibao del 27 al 29 d’abril, la ciutat de Barcelona va signar la Declaració Basca, un document que marca les noves línies per treballar la sostenibilitat dins el context europeu. Aquesta declaració busca que els pobles signants segueixin nous itineraris i es converteixin en municipis productius, sostenibles i resilients en el marc d’una Europa més habitable i inclusiva.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, fou la representant de la ciutat de Barcelona a la Conferència a Bilbao, on va participar a la “Sessió d’alcaldes i alcaldesses”, en la qual va compartir la seva visió de futur amb més de 50 alcaldes de tota Europa. La tinenta d’alcaldia, va posar de manifest la importància i el poder que tenen les polítiques de sostenibilitat i participació a nivell municipal especialment en la lluita per combatre el canvi climàtic.

En la seva intervenció, Janet Sanz va remarcar que les ciutats tenen la responsabilitat d’impulsar polítiques i programes a favor de la sostenibilitat local i global, i que “totes les actuacions municipals han d’incorporar criteris socials i ambientals”.

Amb la Declaració Basca es reconeix la necessitat d’una transformació tecnològica, socio-econòmica i cultural per garantir la qualitat de vida de la ciutadania, alhora que es respecten els límits dels ecosistemes locals i globals i dels recursos naturals.

La 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles resulta l’esdeveniment més important a nivell de sostenibilitat urbana, després de la COP21 a París. Més de 800 representants de governs locals i regionals, institucions europees i internacionals, organitzacions multilaterals, membres de la comunitat científica, del sector privat i de la societat civil, han pres part en aquesta Conferència per intercanviar experiències i debatre.

No hay comentarios: