8 de julio de 2016

Acefat.

“Vull un futur de canvis, transformació i sostenibilitat. Un futur on no hi hagi límits”. Descobreix l’entrevista amb Susana Pascual, responsable de Millora Contínua i Sostenibilitat de l'empresa Acefat.


A què es dedica la teva ORGANITZACIÓ?
Acefat és una empresa que té com a socis l’Ajuntament de Barcelona i les principals empreses operadores de la ciutat. Les seves funcions són: la gestió, la coordinació i la tramitació de les obres de serveis, analitzar la qualitat urbana que tenen aquestes obres i l’Egios, una plataforma web que permet conèixer els serveis existents sota el subsòl de la ciutat.
Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
Acefat neix en l’època pre-olímpica per una necessitat de l’Ajuntament de Barcelona que demana a les operadores de serveis que s’organitzin per millorar la coordinació de les obres de serveis. Aquestes són molt petites i ajuden a què les grans infraestructures tinguin tots els serveis necessaris.
De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
En un inici (fa 7 o 8 anys) amb Acefat es buscava posar-se en contacte amb altres persones i entitats que també treballaven amb la responsabilitat social i pel medi ambient. Per altra banda, les càpsules formatives que s’organitzaven m’aportaven molt i eren molt interessants per créixer com a professional. També és terapèutic trobar-te amb persones que treballen del mateix que tu. L’aleshores Agenda 21 fins a l’actual Barcelona + Sostenible ha evolucionat molt, per exemple amb la creació del Consell Ciutadà de Sostenibilitat, una eina molt important i un gran pas per Barcelona. Poder participar d’aquest mecanisme és un luxe ja que pots incidir directament en temes polítics. Per últim, la xarxa ens serveix ja que sempre és molt útil i val la pena assistir als actes de Barcelona + Sostenible.

Quin seria l’eslògan o notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
M’agradaria que hi hagués la paraula canvis, transformació i sostenibilitat (tot i que s’utilitza massa). “El canvi per la sostenibilitat”, “No hi ha límits”.
Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Al mateix.
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
M’enduria una navalla Victorynox (la que té tisoretes), fotos o records de la gent que m’estimo i un kit de supervivència.



    

No hay comentarios: