21 de julio de 2016

Entrevista a Susana Ferrer, de Ciència Divertida.

“Tots som científics: ens agrada fer-nos preguntes i trobar respostes”. Descobreix l’entrevista a Susana Ferrer, de Ciència Divertida.

A què es dedica la teva ORGANITZACIÓ?
Tenim un projecte de divulgació científica adreçat principalment a nens i nenes entre 4 i 17 anys (infantil, primària i secundària). Treballem per acostar la ciència a moltes vessants quotidianes com poden ser l’alimentació, el consum, la sostenibilitat, etc. Fem tallers experimentals a l’aula i a fora perquè els infants visquin i facin la ciència. No fem servir la pissarra ni fem xerrades, però els nostres educadors/es treballen d’una manera molt rigorosa, malgrat que sigui una activitat divertida.
Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
Ens adrecem a un públic que està en una franja d’edat on es genera molta consciència, en aquest cas pel que fa la sostenibilitat. Nosaltres pretenem que aquest interès perduri en el temps i que no abandonin el pensament científic i l’esperit crític, que finalment és una eina de vida.

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
Ens vam afegir a la xarxa per sumar i compartir objectius amb gent d’altres sectors. Saber que treballes per un objectiu comú. Alhora, també cerquem suport i contactes amb altres membres.
Quin seria l’eslògan/notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
“Que Barcelona és una ciutat model en sostenibilitat. Que servim de guia per a altres ciutats”.
Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Sóc sociòloga de formació i he treballat en màrqueting per a grans empreses. Però ara m’estic dedicant al que realment vull. No m’imagino treballar en una altra cosa que no sigui l’educació.
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Una llibreta i un bolígraf per prendre notes, una càmera fotogràfica i un sac de dormir. Si no hagués de ser un objecte, m’emportaria els meus fills pel fet que els nens veuen les coses amb uns altres ulls.



   

No hay comentarios: