3 de octubre de 2016

Els indicadors com a recurs

Ja s’ha publicat l’informe d’indicadors de sostenibilitat del 2014, un recurs interessant tant per a l’alumnat com per al professorat per a desenvolupar projectes de sostenibilitat.

Els indicadors són una eina clau per a avaluar les millores assolides per les ciutats al llarg del temps. En el cas de Barcelona, la necessitat de monitoritzar els deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat s'ha anat concretant en una proposta d'indicadors de seguiment global de sostenibilitat.
Aquest any s’han publicat els “Indicadors de sostenibilitat de Barcelona de 2014”. L’informe en el qual podreu trobar l’avaluació dels objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. La majoria d’indicadors (un 70%) del 2014 han millorat, 3 s’han mantingut estables, mentre que 5 indicadors mostren tendències que cal redreçar. Un balanç global que ens encoratja a seguir treballant, enfortint el principi de coresponsabilitat i estimulant la creativitat col·lectiva per avançar en els objectius compartits.        

 
Un recurs per a la comunitat educativa
Els centres membres de la xarxa Escoles + Sostenibles també contribueixen a la millora dels indicadors. L’objectiu número 9 del Compromís fa referència a l’educació i acció ciutadana (Pdf) i té una tendència continuada i global a la millora de la participació i desenvolupament de projectes d’educació ambiental al centres educatius de la ciutat.
Per tal d'utilitzar aquests indicadors com a recurs, us animem a fer un cop d’ull a l’apartat de bones pràctiques (columna dreta del web) on podeu trobar diverses experiències interessants com la dels “Menjadors escolars + sostenibles” (Pdf).

Totes les dades de l’informe us poden servir tant a alumnat com professorat per desenvolupar projectes en els quals necessiteu les dades (del 2014) de la diagnosi de l’estat de Barcelona en quant a sostenibilitat. Ben aviat podreu disposar de les dades del 2015.

No hay comentarios: