10 de octubre de 2016

entrevista a Elena Lacort, de l’AMB.

A què es dedica la teva organització?
És una administració supramunicipal que dóna servei als 36 municipis metropolitans. Té competències en territori i urbanisme, mobilitat i transport, habitatge, medi ambient i sostenibilitat, desenvolupament econòmic i cohesió social. Dins l’àrea de medi ambient prestem serveis en temes de cicle de l’aigua, tractament i gestió de residus municipals i més concretament on jo treballo, al departament de serveis ambientals, ens enfoquem en l’àmbit del canvi climàtic (mitigació i adaptació), transició energètica, educació ambiental...
 
Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
L’AMB té aquest paper supramunicipal, una visió més transversal de les problemàtiques i possibles solucions territorials. Té un paper de coordinador territorial, dóna suport i servei tècnic (i a vegades econòmic) als municipis metropolitans. Promou l’intercanvi d’experiències, l’aprofundiment mitjançant estudis, la promoció de bones pràctiques, posa en connexió els municipis i tècnics municipals... Fa de paraigües i també d’amplificador.

De què us serveix formar part de la Xarxa B+S?
És una manera de donar-nos a conèixer, de que se sàpiga qui som i què fem. L’AMB queda una mica lluny del ciutadà a peu de carrer, és a través dels municipis que prestem el nostre servei. Amplificar-nos i que la gent sàpiga quin és el nostre paper, què podem oferir als Ajuntaments i visibilitzar-nos com a conscienciats i compromesos amb el medi ambient a la pràctica, a través dels nostres compromisos, estudis i accions.

Quin seria l’eslògan/noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

“Ho hem aconseguit” (extrapolable a molts temes: canvi climàtic, reducció d’emissions, transició energètica...). També hi ha un altre que m’agrada: “La nova revolució ja és aquí”.


Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Em dedicaria a l’àmbit del medi ambient (igual que ara) però l’hagués enfocat a la comunicació ambiental, al periodisme i a la psicologia ambiental. Potser seria una periodista científica. És una “espineta” que tinc pendent d’explorar.

Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Un reproductor de música, un bon llibre i una planta.

  

No hay comentarios: