3 de octubre de 2016

L’hort arriba a les famílies

Descobrim de primera mà com han viscut les famílies l’experiència del projecte d’hort de l’escola Peter Pan, que ha tingut una gran acollida.


L’escola Peter Pan va iniciar al començament del curs passat un hort en una zona comunitària del carrer Iradier. Professorat i alumnat es van organitzar per tal  que tot l’alumnat participés del projecte de l'hort. També es va informar als pares i mares del projecte de l'hort i se'ls va demanar la seva col·laboració: van proporcionar les eines de l'hort i van fer tasques de suport i acompanyament.
L’experiència va ser un èxit. El grau de satisfacció, motivació i responsabilitat de l’alumnat va ser molt positiu. Professorat i famílies s'han implicat totalment en donar suport al projecte. Tota l’experiència de l’hort era comunicada a les famílies de moltes maneres: a través de mails, informacions al web, comunicacions directes dels infants i presencialment els dies de fira verda dels productes recollits a l'hort o quan venien a ajudar.
Aquí teniu un recull de les impressions de tres famílies en relació amb l’hort de l’escola:

"Quan l'escola ens va informar a l'inici del curs que havien aconseguit una parcel·la per conrear un hort escolar juntament amb d'altres centres i entitats del barri, ens va semblar una molt bona notícia. I el cert és que ha estat una experiència enriquidora, que la nostra filla ha gaudit molt durant tot el curs. Cada cop que li tocava anar a l'hort tornava entusiasmada, explicant el que havia fet i com havien crescut les verdures i hortalisses des de la darrera visita.  Si tocava collir i portava a casa algun enciam, ceba o pastanaga, l'ensenyava orgullosa a tota la família. Tant és així, que ha volgut muntar el seu hort a la terrassa de casa i ara tenim tomàquets, blat de moro i pastanagues plantats en testos. També s'hi ha engrescat la seva germana petita, que fa P4 i ja pregunta quan li tocarà a ella anar a l'hort amb els seus companys de classe.  Estem segurs que aquesta mena d'experiències han contribuït a reforçar els valors i aprenentatges de la nostra filla: respecte a l'entorn, la responsabilitat a l'hora de participar en un projecte col·lectiu, la constància, la capacitat d'observació i la connexió amb el món natural". 

"- Mama, demà vaig a l'hort amb la classe!
Quan arriba la Geòrgia de l'escola i em diu que anirà a l'hort amb els seus amics, em poso molt contenta, perquè aquesta frase em transporta a la infantesa del meu pare. Ell, juntament amb els seus germans, van créixer a un mas del qual els meus avis n'eren els masovers. A part de cuidar la casa, treballaven la terra i tenien animals. Pensant amb les vivències que sovint explica el meu pare, crec que és molt positiu que nens que viuen en un medi completament urbà tinguin contacte amb la terra. Anar a plantar, cuidar l'hort, i veure el procés de creixement, aporta una sèrie de valors com l'esforç, l'amistat, l'estima per l'entorn natural, treballar en equip, etc. molt importants en l'aprenentatge dels nostres fills. A part, de tots els coneixements que aporta.
En resum, estem molt satisfets d'aquesta iniciativa, i esperem que tingui continuïtat en el futur".

"Pel nostre fill el projecte de l’hort ha sigut una gran experiència que li ha permès aprendre moltes coses des d’un punt de vista diferent, d’una forma vivencial i lúdica. És un projecte molt estimat i molt viscut per ell, sempre té molt present tot el que ha après al voltant de l’hort, el recorda molt i l’explica amb molts detalls a la família i amics".

No hay comentarios: