10 de octubre de 2016

Gran implicació de B+S al dia sense cotxes

El passat 22 de setembre es va celebrar el Dia Sense Cotxes arreu del món. A Barcelona, diversos carrers de la ciutat es van omplir d'activitats organitzades per equipaments, entitats i escoles, alguns d’ells membres de la xarxa B+S.

A continuació us presentem un resum de les accions que van tenir lloc durant la Setmana de la Mobilitat Sostenibilitat 2016:
 
Park(ing) Day Barcelona
Organitza: Espai Ambiental i altres entitats, col·lectius, aules ambientals i empreses
Esdeveniment anual que es realitza a més de 200 ciutats de tot el món, en què les entitats, associacions i col·lectius transformen de manera temporal places d’aparcament de cotxes en en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de donar a conèixer la necessitat d’un model de ciutat més verda i sostenible
Cursa de Transports
Organitza: PTP (Promoció del Transport Públic)
L'objectiu de la cursa és comparar el temps de viatge, consum energètic, cost econòmic i emissions contaminats dels participants a peu, amb patins, amb bicicleta, amb transports públics, amb moto i amb cotxe. En finalitzar la Cursa es va projectar la pel·lícula “Bikes versus Cars”.
Consulteu els resultats de la Cursa.
Pàrquing gratuït del 16 al 22 de setembre per promoure el model i l'ús habitual de la bicicleta. Altres activitats que s’hi oferien: venda i lloguer de bicicletes, servei de bici-rentatge, etc.

Taller de reparació i costumització de bicicletes per a famílies
Organitza: Reparat Millor que nou (AMB)Espai Lúdic Ambiental per a famílies del Parc de la Ciutadella
Taller per a famílies amb infants fins a 5 anys. Amb l’ajuda dels especialistes de “Repara’t Millor que Nou”, la ludoteca es va convertir en un taller de bicicletes.

Jornada per acostar la població a la realitat de la diversitat funcional dels infants i recollida solidària de donacions. La jornada consistí en una passejada pels carrers del barri del Clot i d'uns tallers dinàmics.

Jornada debat de les diverses problemàtiques de les persones joves a l'hora de desplaçar-se per accedir als llocs de treball. Participaran el col·lectiu jove, experts i representants sindicals.

XIX Jornada Mediterrània de Seguretat Viària
Organitza: P(A)T (Associación de Prevención de Accidentes de Tráfico)
Jornada de formació, sensibilització i conscienciació per aconseguir l’objectiu de la Visió Zero abans del 2050. El camí és passar el testimoni del lideratge a una següent generació amb una visió més sostenible, més humana i més solidària.

Transport net
Organitza: Missatgers Trèvol
Servei de Bicimissatgeria gratuït durant el Dia sense Cotxes a totes les entitats i empreses d'inserció de la ciutat de Barcelona.
Posada al dia de les tecnologies disponibles i avantatges de la mobilitat elèctrica i híbrida. Informació sobre l'estat de la xarxa de recàrrega, les ajudes disponibles i dos dels projectes de mobilitat elèctrica urbana: la bici elèctrica i el motosharing elèctric.

No hay comentarios: