20 de noviembre de 2018

Entrevista: Ecoregió

“La nostra visió és fer de Catalunya una ecoregió en la qual consumir producte ecològic sigui bàsic i fàcil”. Oriol Costa Lechuga, director d’Ecoregió.

Per què consideres que ha d’existir una entitat com la teva  a Barcelona + Sostenible i quines són al teu parer les aportacions que fa Ecoregió a la xarxa?
La nostra visió és fer de Catalunya una ecoregió 100% en la qual consumir producte ecològic sigui bàsic i fàcil. Que la persona que contamina sigui la que hagi de pagar més. Nosaltres parlem de sobirania alimentària, és a dir, de qui són les empreses. Això és molt important, que puguem consumir de les nostres empreses. Ecoregió vol invertir en tota la cadena de valor, en producció, transformació, comerç per a no haver de consumir d’empreses multinacionals que només inverteixen un 1% del seus beneficis en la població, i això és la principal causa de desigualtats i d’injustícia ambiental.
Com vas conèixer la xarxa B+S? Què trobes útil? Quines millores proposaries?
El millor és trobar gent fantàstica que ja incorpora aquest “xip”, això és un filtre de bones persones i bons projectes, dissenyats per afavorir la societat i el mediambient. El millor de la xarxa és que ens puguem trobar gent amb aquests interessos en comú. Ja hem participat en diferents presentacions, també a la Fàbrica del Sol.
Alguna iniciativa que hagi sorgit a partir de la xarxa? T’agradaria demanar alguna col·laboració?
Nosaltres hem recomanat a força entitats amb les que treballem que s’incorporin a la xarxa de Barcelona + Sostenible i totes ho han fet encantades. Hem conegut a moltes entitats noves que han vingut a fer presentacions i estem fent projectes conjunts.
Hi ha alguna jornada o acte que t’agradaria que s’organitzés per crear noves sinèrgies?
La setmana passada vam fer una presentació al recent creat Espai de Consum Responsable. Aquest té un impacte molt positiu. Si tots consumíssim producte ecològic, de proximitat, podríem fer una revolució en només dos dies pel fet d’escollir de quines empreses consumim. El sector de l’alimentació és estructural per què, en 5 anys les nostres cèl·lules, es renoven totalment. Hem de menjar aliments de qualitat que ens aportin felicitat i benestar, només així serà una revolució tranquil·la però productiva.
Què t’enorgulleix més de la teva feina?
Participar d’aquesta revolució. Hi ha gent que pot estar treballant en una empresa, obligada a fer coses amb les que no estan d’acord i això se’m fa difícil d’entendre. Poder dir que amb la nostra feina contribuïm a un canvi positiu en la societat és una gran satisfacció.
Quins 3 objectes t’enduries a una illa deserta?
Algun producte per generar aigua, eines per cultivar i una ampolla per poder enviar un missatge.
 

No hay comentarios: