20 de noviembre de 2018

Planifiquem la sembra

Els grups d’intel·ligència naturalista de l’Escola Maria Auxiliadora organitzen la collita aquest any a través del seu propi calendari de sembra i elaboren targetes on hi anoten dades sobre el cultiu.

A continuació us deixem amb el relat de l’escola, que ens explica de primera mà com han dut a terme, planificat i elaborat lasembra al centre:
A l’escola Maria Auxiliadora, ja hem començat a posar-ho tot a lloc per rebre la tardor! Des de la intel·ligència naturalista, hem començat a treballar per l’hort de l’escola. Els grups d’intel·ligència naturalista hem començat a preparar la zona de l’hort de l’escola: l’hem netejat, hem tret les arrels i les plantes seques del curs passat per deixar neta la terra per a la nova plantació.
Gràcies a totes les restes de menjar del menjador de l’escola que vam compostar el curs passat, ara ja tenim compost propi! L’hem barrejat amb el substrat de les taules de cultiu i l’hem oxigenat per deixar-lo ben nodrit. Però n’hem deixat una mica al compostador per facilitar-li la feina als aliments que compostarem aquest curs. També hem començat a organitzar la collita d’aquest any. A partir de la informació extreta de llibres i calendaris de sembra, estem elaborant el nostre propi calendari on ens organitzarem per conèixer els diferents moments de sembra de les plantes i hortalisses que podem plantar en cada època de l’any. Aquest calendari l’hem de tenir sempre ben present!
Per tal d’organitzar-nos, amb la taula i calendari de plantació que hem elaborat, hem fet inventari de les llavors que tenim i les hem classificat segons tres tipus: plantes aromàtiques, plantes de flor i hortalisses. I per saber què hem plantat (quan ho fem), estem creant petites targetes per posar-les als punts on hi plantem, a les taules de cultiu, i darrera d’aquestes, una breu informació sobre les característiques d’allò que plantem: com és la fulla, el fruit i la flor i quan podrem collir.
JA ESTEM A PUNT PER COMENÇAR A SEMBRAR!

    


No hay comentarios: