20 de noviembre de 2018

Escoles connectades amb la natura

La natura va ser la gran protagonista de l’acte d’inici del curs 2018-2019 del programa Escoles + Sostenibles, que va aplegar més de 250 persones provinents de 46 centres educatius el passat onze d’octubre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
“Us necessitem amb nosaltres empenyent i liderant la transició ecològica de la ciutat i fent que aquesta perduri”. Amb aquestes paraules, Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, va donar la benvinguda el passat 11 d’octubre als centres educatius integrants de la xarxa Escoles + Sostenibles durant l’acte d’inici del curs escolar 2018-2019.
L’esdeveniment, al qual també va assistir el comissionat d’Ecologia Frederic Ximeno, va servir per escenificar la signatura —una desena de nous centres s’incorporen enguany a la xarxa— i renovació de l’adhesió del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 per part dels 352 centres educatius que integren el programa Escoles + Sostenibles.
Escoles + Sostenibles arriba aquest curs a la seva 18a edició fidel al seu objectiu d’introduir la sostenibilitat en l’educació. Tal com va apuntar Sanz durant la inauguració del curs, la xarxa “aporta sostenibilitat a la ciutat a través de projectes que aposten per la biodiversitat, els horts ecològics, la transformació d’espais o la qualitat de l’aire”.
La natura, fil conductor
La natura va ser el fil conductor de l’acte de signatura i, per això, el Saló de Cent es va omplir de plantes mediterrànies durant l’esdeveniment. A banda, després de la benvinguda a càrrec de Janet Sanz, l’Elsa de Tanaka Teatre, conductora de l’actet, va animar el públic a tancar els ulls en un moment en què el saló es va omplir de sons i d’aromes que transportaven els assistents a les olors i les sonoritats de la natura: la terra, el bosc, el mar…
Posteriorment, els centres educatius van prendre el protagonisme i l’alumnat de l’Escola Arc Iris, l’Institut Lluís Vives i l’Escola Sant Gregori van explicar al públic els seus projectes de natura sobre la reproducció de la tortuga mediterrània, els jardins dels patis de les escoles i el “Forest school”, respectivament.
Un cop acabada la presentació de projectes, va arribar l’esperat moment del reconeixement als centres. Primerament, els centres que renoven un projecte triennal van pujar a l’escenari per recollir el seu diploma. Tot seguit, els centres que enguany s’han sumat a formar part del programa van rebre una olivera per donar-los energia per iniciar aquest viatge.

No hay comentarios: