3 de febrero de 2020

L’entrevista: Urbaser

“Ajudar les altres entitats a conscienciar-se per tal que treballin d’una manera més sostenible, eficaç, circular i socialment compromesa dóna sentit a la meva feina.” Meritxell Miquel, cap del servei de recollida comercial i mercats d’Urbaser

A què es dedica Urbaser?
Urbaser és una empresa de gestió mediambiental que es dedica a la recollida i al tractament de residus, a la neteja dels carrers, al manteniment de les zones verdes i a la gestió de l’aigua, entre altres serveis.
Per què és important l’actuació d’Urbaser a Barcelona?
La nostra empresa està alineada amb la ciutat de Barcelona fent del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022un dels eixos principals de la nostra feina. L’acció que duem a terme millora la qualitat de vida de les persones que viuen a Barcelona a través de la recollida de residus i la neteja, li dóna salubritat.
Tot plegat, de la manera més sostenible possible, reduint l’impacte mediambiental tot actuant davant l’emergència climàtica en tres àmbits importants: la mobilitat sostenible, amb la incorporació en la nostra flota de vehicles elèctrics; la transició energètica, amb l’ús d’energies renovables a través de les plaques fotovoltaiques i l’emmagatzematge d’aquesta energia en bateries estacionàries de segona vida; i els residus, amb la incorporació de tecnologies que permeten augmentar la recollida selectiva i actuant per a promoure la prevenció de residus. A més, tenim com a una de les nostres premisses principals incloure en la plantilla persones en risc d’exclusió social.
Quant de temps fa que formeu part de la xarxa B+S? 
Des del 2002 som signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, som dels més veterans!
Com valores formar part de la xarxa? Què us aporta?
La xarxa és un bon lloc d’intercanvi, per exemple en jornades com el ‘Fem Xarxing’. Coneixem noves entitats que ens poden aportar idees i/o solucions als problemes que ens poden sorgir. Així es creen sinergies, vies de comunicació entre entitats... D’aquesta manera podem arribar més lluny, sens dubte.
Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina? 
Donar a conèixer els criteris de sostenibilitat és un dels aspectes més importants de la meva feina. També difondre com treballem des d’Urbaser per tal de reduir la petjada ecològica durant la realització dels serveis i com incloem les persones en situacions de vulnerabilitat en el mercat laboral. Ajudar les altres entitats a conscienciar-se per tal que treballin d’una manera més sostenible, eficaç, circular i socialment compromesa dóna sentit a la meva feina.
 

> Per a més informació sobre l'empresa, consulteu el seu lloc web

No hay comentarios: