9 de marzo de 2020

La Marató per l’Emergència Climàtica, tot un èxit!

Aquesta campanya, en la seva tercera edició, s’ha celebrat durant el febrer en més de setanta edificis i equipaments municipals i ha aconseguit reduir un 9,34% en electricitat, un 10,39% en aigua i més d’un 27% en gas. 
La Marató per l’Emergència Climàtica és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, gas, aigua i en la gestió de residus. A més, en l’edició d’enguany el foment del verd també ha tingut un gran protagonisme. La tercera edició de la Marató s’ha desenvolupat durant el mes de febrer en 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes de Barcelona i també un total de 14 centres educatius, tots ells integrants del programa Escoles + Sostenibles.
Al llarg de tot el mes s’ha anat fent un control setmanal del consum d’aigua, electricitat i gas i de les emissions de CO2 per mirar si s’aconseguia reduir el consum. Així doncs, en el còmput global del mes, s’ha reduït un 27,14% el consum de gas, un 10,39% el d’aigua i un 9,34% el d’electricitat.
L’edició d’enguany, doncs, que tenia l’objectiu  de conscienciar la ciutadania sobre l’emergència climàtica en què vivim, ha sigut tot un èxit. Les persones que treballen a les oficines municipals participants, així com les persones usuàries dels equipaments, han hagut de fixar-se en com n’és d’important fer un consum conscient d’energia, gas i aigua. També han tractat de reduir al màxim tots els residus que generen en el seu dia a dia.
Una part de l’estalvi econòmic resultant es destinarà a impulsar un projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals. Es tracta d’una iniciativa en què participen diferents entitats sense ànim de lucre i que consisteix a aprofitar els terrats d’edificis municipals en desús per establir-hi horts cultivats per persones amb discapacitat. A més, el projecte utilitza noves tecnologies de cultiu menys contaminants. Després de repartir les hortalisses recollides entre les entitats participants, s’entregaran els excedents del cultiu a menjadors socials i bancs d’aliments.











No hay comentarios: