9 de marzo de 2020

Obrim Carrers per gaudir de la ciutat

La iniciativa vol omplir de persones els grans carrers de Barcelona un cop al mes, recuperant l’espai que cada dia ocupen milers de vehicles. El 7 de març s’obrirà la Via Laietana, l’eix Creu Coberta-Carrer de Sants i el carrer Gran de Gràcia, i el 8 de març el carrer Aragó.​

El projecte 'Obrim carrers' preveu tancar a la circulació els carrers amb més trànsit de Barcelona el primer cap de setmana de cada mes. La iniciativa va començar el dissabte 1 de febrer amb la restricció del trànsit a Gran de Gràcia i Via Laietana. L’objectiu de l'Ajuntament és aprofitar aquests tancaments de la circulació per recuperar les vies com a espais de passeig i d'oci i realitzar activitats ciutadanes, oferint espai per a la gent gran, els vianants, les entitats i els comerços. 

Dissabte 7 de març
Horari: de 17.00 a 21.00 h
S’obre...
  • Via Laietana (Ciutat Vella): Via Laietana es tornarà a convertir en un carrer obert a la ciutadania, amb activitats familiars i tallers.
  • Gran de Gràcia (Gràcia): Gran de Gràcia, que ja fa anys que realitza aquest tipus d’iniciatives, tornarà a obrir-se als veïns i veïnes perquè puguin gaudir del comerç i passejar-hi.
  • Creu Coberta-Carrer de Sants (Sants): aquest eix es suma per primera vegada a l’Obrim Carrers, amb diverses propostes lúdiques organitzades pels comerciants dels dos carrers. De fet, aquest és un dels eixos comercials més importants de la ciutat.

 
Diumenge 8 de març
Horari: de 10.00 a 15.00 h
S’obre...
  • Aragó (entre el carrer Tarragona i l’av. Meridiana): Aragó s’estrena a l’Obrim Carrers durant el matí del diumenge 8 de març amb una proposta carregada d’activitats per a tota la família: tallers mediambientals, de construcció i jocs tradicionals, circuits de bicicletes i taules de ping-pong, activitats i espectacles itinerants, espais d’estada i pícnic, el piano del Maria Canals obert a tothom qui hi vulgui participar, un mercat de pagès, i fins i tot un partit de futbol que enfrontarà l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample!

Si des dels centres educatius voleu organitzar alguna activitat en el marc de l”Obrim els carrers”, poseu-vos en contacte amb la Secretaria Escoles + Sostenibles a escolessostenibles@bcn.cat.
Més informació a barcelona.cat/obrimcarrers

No hay comentarios: