4 de marzo de 2023

ECO4, un projecte en què el jovent és el protagonista per impulsar l’ecologia integral i la justícia global

 Aquesta iniciativa està creada per una xarxa de joves que volen incidir en els reptes socioambientals de la societat. El projecte és una plataforma virtual compartida per orientar, proporcionar eines i materials i compartir experiències entre joves i educadors per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

El projecte eCO4 (empremta eCO4) és un projecte educatiu impulsat per Justícia i Pau, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i NGE (Nazaret Global Education), que té com a finalitat empoderar els joves i crear una xarxa que permeti treballar, de manera col·laborativa, l’educació per als Objectius de Desenvolupament Sostenible afavorint l’Ecologia Integral i la Justícia Global. A la pàgina web del projecte eCO4 trobareu diferents recursos i eines que us poden ajudar a concretar i acompanyar els vostres projectes en clau d’Aprenentatge i Servei, que tenen com a finalitat fomentar l’educació i el compromís envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’objectiu principal d’aquest projecte és acompanyar als joves, centres i entitats que hi participen a fer un canvi de mirada que permeti transformar la petjada de CO2 en empremta CO4, generant COnsciència, COherència, COmpromís i COnstància en tots aquells que formen part del projecte. Els joves, en tot moment, tenen un paper protagonista i estan al centre del projecte d’Aprenentatge i Servei, convertint-se, gràcies als processos de motivació-acció-reflexió, en agents de canvi en el seu entorn proper i llunyà. 

A continuació compartim amb vosaltres alguns recursos que trobareu a la pàgina web:

  • La guia que presenta el projecte empremta CO4, en la que hi trobareu la descripció detallada amb els objectius, reptes i propostes per participar-hi.
  • L’eCOmetre, un instrument per identificar el grau de COnsciència, COherència, COmpromís i COnstància que ens permet avaluar el punt de partida amb els joves, en relació amb la temàtica que treballem, i que té la voluntat d’avaluar l’impacte transformador que té sobre els participants del projecte participar d’eCO4.
  • El joc i el dau de la COnsciència, activitat gamificada que permet treballar en clau reflexiva el repte que els joves s’han plantejat per tirar endavant el seu projecte. Trobareu les instruccions i materials a aquest enllaç.

Aquelles persones que estigueu interessatdes a formar part del projecte podeu sumar-vos-hi en aquest enllaç.

Us hi esperem!!! A la xarxa eCO4 hi ha lloc per a tothom!

 

No hay comentarios: