4 de marzo de 2023

L’Escola Nausica surt al carrer per enverdir la ciutat

 Cada cop són més els centres que s’inspiren amb el projecte “Enverdim Barcelona” per construir una ciutat més bonica, més harmònica, més neta i més verda. Per fer-ho, l’alumnat  reparteix plantes per la ciutat i les regala als veïns i veïnes del barri. Llegiu l’experiència de l’Escola Nausica!

El passat 3 de gener l'Escola Nausica (C/Muntaner 309) va dur a terme una acció pública relacionada amb el projecte "Enverdim Barcelona", al qual es va adherir fa ja dos anys. El projecte és una idea original del barceloní Jordi Magrinyà.

Durant la setmana prèvia a l'esdeveniment, els infants de l'escola van fabricar testos amb brics de llet, ampolles, envasos de iogurt..., els van decorar i van plantar-hi diferents esqueixos de plantes ornamentals. La idea és alliberar aquestes plantes filles per tal que la gent les adopti, en tingui cura, les faci créixer i, posteriorment, en faci més esqueixos i els alliberi, continuant la cadena. Els testos han d'anar acompanyats d'una targeta que expliqui quin és l'objectiu del projecte.

Un cop preparades, les plantes van ser "donades en adopció". El lloc: diferents places del barri, properes a l'escola. Els veïns del barri expressaven als infants una barreja de gratitud i sorpresa quan interactuaven amb ells!

La presència de plantes a les ciutats proporciona molts avantatges: millora la qualitat de l’aire, redueix els efectes “d’illa de calor”, promou la biodiversitat, millora la salut de les persones... Sabíeu que les plantes contribueixen a reduir els nivells d'estrès i pressió arterial? A més, absorbeixen part de la contaminació acústica de la ciutat i tenen una importància notable en l'estètica de parcs, jardins o a les nostres pròpies llars. Resumint: com més plantes, millor! 

Des de l'Escola Nausica estem convençuts del poder transformador d'aquestes accions singulars. El projecte uneix dos aspectes del tot interessants en l'educació del segle XXI: foment de la sostenibilitat i participació ciutadana.

Si voleu saber més sobre el tema visiteu www.enverdimbarcelona.cat o el perfil d'Instagram @EscolaNausica

 

 

 

 

No hay comentarios: