19 de octubre de 2014

LES OPORTUNITATS DEL CONSELL CIUTADÀ PER LA SOSTENIBILITAT

Prop de 50 signants ja s’han inscrit al “Fem Xarxing, Fem Consell” del 4 de novembre. Empreses, associacions, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions identificaran les prioritats dels seus sectors per treballar al futur Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.
  
Info145 intern02 xarxingEl Consell Ciutadà per la Sostenibilitat representa la refundació del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat, creat l’any 1998 per impulsar l’Agenda 21 de Barcelona, avui  anomenada Barcelona + Sostenible.

Els passats 1 i 3 de juliol van tenir lloc dues sessions informatives adreçades als membres de la xarxa per donar a conèixer el plantejament del nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i iniciar el treball dins la xarxa de signants per constituir-lo. El 24 de juliol de 2014 es va sotmetre a informació pública al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) l’Anunci d'aprovació inicial del reglament de funcionament intern del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.

El reglament, pendent de publicació definitiva, recull les funcions del Consell, que inclouen contribuir a estendre la cultura de la sostenibilitat a Barcelona a través del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, impulsar estudis i emetre dictàmens sobre les actuacions municipals en matèria de sostenibilitat, fomentar processos participatius entre les organitzacions de la xarxa de signants del Compromís, donar compte de la seva activitat a la xarxa i escoltar les seves propostes d’accions prioritàries de futur. A més del Plenari, el Consell comptarà amb una Comissió Permanent de caràcter executiu, grups de treball oberts a tots els signants i una secretaria tècnica de suport.

La Casa Convalescència allotjarà el proper 4 de novembre, de 17.30 a 20 h, la trobada Fem Xarxing, Fem Consell, una cita amb les organitzacions signants del Compromís per potenciar les relacions amb els representants del seu mateix sector:  associatiu i cívic, empresarial, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions públiques.

Aquesta és la segona edició de la trobada Fem Xarxing, que es convoca coincidint amb l’aprovació definitiva i publicació del reglament del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. Amb el nou reglament, s’establirà que la gran majoria dels membres del Consell seran signants del Compromís, i elegits per les empreses i entitats del seu mateix sector.
L’interès de la jornada és fer contactes, compartir idees, prioritats i conèixer les visions de les diferents organitzacions, familiaritzar-se amb el rol del Consell i el procés electiu o bé per plantejar la candidatura per presentar-se.

 
Info145 intern01 xarxing

 La primera trobada Fem Xarxing va aplegar més de 100 representants de 80 organitzacions de la xarxa

No hay comentarios: