12 de octubre de 2014

Us invitem a...


Anar al cinema pel medi ambient i els drets civils, aprendre dels ratpenats, conèixer les activitats del CRAM i mullar-vos les mans per conservar els rius.


... emocionar-vos a l’aula amb aquest curtmetratge sobre els dongria kondh i la seva lluita contra l’impacte social i ambiental que causen empreses sense escrúpols que extreuen alumnini en les seves terres. És una cinta que convida a la reflexió a l’aula i ajuda a valorar la importància que tenim de fer un consum responsable en el nostre dia a dia.

... apuntar-vos a la sessió de presentació de la programació d'activitats que farà el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM). Seran els dies 18 d'octubre i 8 de novembre al Passeig de la Platja, 30 del Prat de Llobregat. Seguiu les instruccions que trobareu en aquest apartat.

... veure les pel·lícules que es preparen sobre sostenibilitat del 7 al 9 de novembre en el marc del Petit FICMA. Enguany estan obertes a tot tipus de públic i es fan en cap de setmana. Si voleu assistir a una sessió com a escola, poseu-vos en contacte directament amb l'organització del FICMA mitjançant el correu electrònic invitacio@ficma.com. L'entrada pels menors de 16 anys és gratuïta.
Per la seva banda, al mateix temps, també disposeu d'un Cicle de Cinema i Drets dels Infants de quatre sessions (9, 16, 23 i 30 de novembre) sobre drets civils promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Les sessions són gratuïtes.

... aprendre les possibilitats pedagògiques que amaguen els ratpenats de Catalunya. Conegueu-los a través d'aquest d'un portal específic, dissenyat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i Galanthus, amb material per a les escoles. Sabíeu que a Barcelona podeu observar dos ratpenats anomenats pipistrel·la comuna i nana i que aquesta última pot arribar a pesar tant sols 3 grams?

... conèixer la biodiversitat i la importància dels ecosistemes aquàtics a partir de l'anàlisi d'un tros fluvial de la nostra geografia. El Projecte Riusus ofereix un marc propici per atansar-vos al mètode científic, als animals que hi viuen i al coneixement de la vulnerabilitat dels rius i la seva importància. Mireu el manual d'inspeccions per fer-hi un tastet.

... participar en les 5es Jornades d'Aprenentatge Servei que es faran el proper 7 de novembre a l’Escola Collaso i Gil de Barcelona. El Centre Promotor d’Aprenentatge Servei ofereix aquest espai per reflexionar i dialogar entre professionals, voluntaris i docents relacionats amb aquestes iniciatives.
  20141008 12W.Pipistrellus

No hay comentarios: