28 de septiembre de 2014

De l’Agenda 21 a Escoles + Sostenibles

Després de 13 cursos d’Agenda 21 Escolar comencem el curs amb un nou nom: Barcelona Escoles + Sostenibles. De les agendes plenes d’accions fetes a nous projectes innovadors i co-responsables

Comencem el curs amb novetats!
La primera és la que podeu veure quan entreu a la pàgina web o llegint aquest primer Notícies. Hem canviat el nom del programa: hem passat de l’Agenda 21 Escolar de Barcelona a Barcelona Escoles + Sostenibles. Al 2012 es van revisar de forma participativa tots els objectius del Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat (2002-2012) i es va aprovar un nou document marc amb l’horitzó del 2022. La ciutat i la societat es transforma i avança. Els centres educatius heu assolit, cada curs, reptes concrets que heu anotat, des de fa 13 anys, a la vostra Agenda 21, com han fet entitats, empreses i altres col·lectius de Barcelona.

Ara, quan comencem el curs 2014/2015, en el que cada cop sou més les escoles que voleu avançar en ser, fer i aprendre en una comunitat educativa que sigui cada cop més sostenible, és un bon moment per passar de l’agenda on hem anotat les accions concretes a un nou marc en el que la co-responsabilitat i el treball en xarxa (hi ha accions que ja no les podem fer sols) i la innovació sistemàtica són els elements més rellevants.

Barcelona Escoles + Sostenibles (BcnE+S) incorpora nous elements al gran camí que heu fet les escoles fins aquest moment en la transformació de la ciutat. Elements de proximitat per ajudar-vos a crear llaços entre escoles que compartiu els mateixos interessos i necessitats creant micro-xarxes temàtiques com les 80 escoles que participareu en el programa d’Embolcalls Sostenibles, els 50 centres que compartireu el treball relacionat amb el malbaratament alimentari, els 25 que compartireu el vostre interès per la minimització del soroll, els que compartiu experiències relacionades amb els compostadors, els horts, els materials en educació infantil, la responsabilitat social corporativa en els cicles formatius, l’alimentació i el consum, l’ús dels parcs com espai d’aprenentatge, la biodiversitat, la prevenció dels residus...

L’experiència anterior ens permet aprofitar i ampliar oportunitats amb noves eines a la vostra disposició que complementaran la funció de la nostra web que també canvia de nom: www.bcn.cat/escolessostenibles.

Aquest curs donarem la benvinguda a una plataforma Moodel perquè cada micro-xarxa pugui compartir recursos, experiències i el material co-creat dins dels seminaris de formació i al Mapa Barcelona + Sostenible en el que les escoles del programa teniu un paper molt rellevant (podeu trobar informació del mapa en una altre de les informacions d’aquest Notícies).

BcnE+S suma esforços, suma experiències i vol donar resposta a les vostres noves necessitats. Un repte que esperem aconseguir i que us presentarem a les reunions per districtes que farem a finals d’octubre (informació en el proper butlletí).

També tenim nova adreça de correu: escolessostenibles@bcn.cat Durant un temps, els mails rebuts al correu antic d’agenda21escolar@bcn.cat es redireccionaran automàticament.

Benvinguts a Barcelona Escoles + Sostenibles i benvinguda especial als 19 centres nous que aquest curs us incorporeu per primera vegada a la xarxa. Estem en contacte.
 


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: