28 de septiembre de 2014

Quarta edició dels Embolcalls + Sostenibles

Ja tenim 70 centres inscrits per aquest curs 2014-2015 i només queden 10 places disponibles. Si esteu interessats a participar-hi, afanyeu-vos!


Un curs més seguim amb l’E+S amb l’objectiu de promoure als centres educatius, la reducció dels envasos utilitzats als esmorzars a partir d'un pla de prevenció d’embolcalls, així com l’opció personal de fer un anàlisi del tipus d'esmorzar i avançar en uns hàbits alimentaris més saludables.
El curs passat, si ens fixem només amb els resultats quantitatius i tenint en compte que la meitat dels centres participants eren repetidors, es va augmentar fins a un 30% l’ús d’embolcalls reutilitzables, en front d’un 19% i un 23% de les darreres edicions. Els resultats ens indiquen una millora progressiva en el canvi d’hàbits de l’alumnat, amb la qual cosa, pensem que la constància i la perseverança en el procés d’implantació d’un bon pla de prevenció, garanteix un canvi que s’estén com una taca d’oli.

Per això, després de tres anys impartint aquest seminari amb la participació de fins a 80 centres educatius, alguns per primer cop i d’altres ja veterans, enguany pretenem seguir amb la mateixa participació i aportar alguna novetat per millorar els resultats i el procés d’aprenentatge que implica fer un pla de prevenció col•lectivament.
Una de les novetats afecta al calendari d’execució del pla per tal d’adaptar-nos millor al ritme escolar. Després de la valoració feta pels mestres avancem les dates d’enviament de les primeres diagnosis i ampliem el període per al segon enviament. D’aquesta manera esperem facilitar, als mestres responsables, l’execució del pla d’acció durant el segon trimestre i fer-ne una valoració el tercer trimestre.

Una altra novetat serà el seguiment que farem a l’alumnat de centres participants a d’altres edicions, amb una diagnosi sorpresa i l’anàlisi d’aquestes dades. A més, la segona sessió de formació  pels centres que repeteixin amb l’E+S serà diferent que la dels centres nous i específica per aprofundir en el seguiment dels plans de prevenció fets fins ara.

Per últim, després de l’èxit que va tenir la trobada d’alumnat de secundària implicada en l’E+S, aquest curs també n’organitzarem una altra, en el marc de la cloenda del programa Barcelona Escoles + Sostenibles.

Per a més informació sobre l’E+S podeu consultar aquest document o al nostre web. I per inscriure-us només cal que empleneu aquest formulari. El període d’inscripció finalitza el 28 de setembre i la primera sessió (in)formativa serà el dimarts 2 d’octubre.

  


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: