28 de septiembre de 2014

Mapa Barcelona + Sostenible, una realitat!

Ja són públiques les bases reguladores de la convocatòria per a plans d'acció de Barcelona Escoles+Sostenibles (Agenda 21 Escolar)


Actualment les escoles que formen part de la xarxa ja apareixen en el Mapa Barcelona + Sostenible amb la icona d’Escola + Sostenible però el mapa també disposa d’altres icones relacionades amb les escoles i que poden ajudar a conèixer millor els centres, com per exemple aspectes d’accessibilitat i mobilitat, instal•lacions ambientals o patrimoni natural.

Aquesta configuració permet a les escoles donar-se a conèixer, disposar alhora d’informació real de la ciutat i promoure processos participatius en la comunitat escolar.

De què pot servir, doncs, el Mapa Barcelona + Sostenible als centres de la xarxa Escoles + Sostenibles?,
Una eina didàctica global que integra les dues vessants:
  • Escola >> Ciutat: l’escola genera informació que la ciutat ha de conèixer i pot aprofitar. Són múltiples els projectes que les escoles realitzen al llarg de l’any, com per exemple estudis sobre la qualitat acústica del barri, recull de dades a partir de les estacions meteorològiques pròpies del centre, estudis sobre la biodiversitat als patis o bé accions i iniciatives sobre horts escolars, compostatge escolar, entre molts d’altres. 
  • Ciutat >> Escola: l’escola necessita informació de la ciutat per aprendre. La col•laboració amb altres agents públics o privats és una de les vies per aconseguir-ho. Un exemple el tenim en el programa Apropa’t als Parcs de l’Ajuntament que aprofita els parcs de la ciutat com a context d’aprenentatge o els espais del Pla BUITS on s’hi realitzen accions de col·laboració.
Com us vàrem avançar en l’anterior butlletí, volem explicar amb més detall totes les possibilitats que té aquest mapa en escoles i instituts de la xarxa i ho farem organitzant, a finals d’octubre, unes sessions informatives i formatives en els diferents districtes. Abans però, necessitem completar la informació bàsica associada a cada centre per a que més endavant cada centre hi pugui afegir més informació com relats, imatges i tota la informació que consideri que pot ser interessant.

Com podeu veure en el Mapa Barcelona + Sostenible, molts centres ja ens han fet arribar totes les dades bàsiques i agrairem també als centres que encara no ho han pogut fer que comproveu que ens hàgiu enviat la següent informació: 
-    Una foto representativa del centre a escolessostenibles@bcn.cat.
-    La resposta a l’enquesta.
-    El títol i el resum del vostre projecte actual d'Escoles+Sostenibles (abans Agenda 21 Escolar) realitzat amb el gestor de documents.

Ja us anirem informant dels propers esdeveniments, mentrestant aprofiteu el Mapa Barcelona + Sostenible!. Una nova eina de ciutat que podem utilitzar didàcticament per conèixer aspectes rellevants de sostenibilitat en el barri, districte i ciutat.



Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: