28 de septiembre de 2014

El Notícies a punt i obert a tothom

Les escoles dia a dia és elaborat pels centres educatius que ens envieu les vostres experiències, imatges, enllaços i articles. Si hi voleu participar, aquí us suggerim vuit consells a tenir en compte


El butlletí Notícies s'elabora cada quinze dies amb la informació sobre el programa, una selecció de recursos escollits i amb totes les aportacions que centres educatius ens fan arribar. Les escoles dia a dia és l'apartat en que els centres intercanvien, comparteixen, mostren bones iniciatives, reptes o propostes que fan créixer la xarxa d’Escoles + Sostenibles.
   
Us facilitem vuit senzilles orientacions per redactar els vostres articles pel Notícies.
1.    Organitzeu bé la informació: com si fóssiu periodistes escrivint una notícia, intenteu respondre a les 5W (Who? What? When? Where? How? Why?).
2.    Sigueu propers al lector: la comunicació a través del butlletí ha de ser propera, per tant heu de convèncer als lectors tal i com ho faríeu explicant-los la notícia en una conversa cara a cara.
3.    Escolliu un bon titular: el titular serà el que farà decidir llegir o no llegir la vostra notícia. Així doncs, trieu una frase curta que contingui les paraules clau per entendre el tema de l'article, que sigui atractiva, que sorprengui o que directament interpel·li al lector.
4.    Feu textos breus: tingueu en compte que ningú vol estar més de 3 minuts aturat a la mateixa notícia, així una recomanació seria que no excedís les 300 paraules.
5.    Enllaceu: completeu el text amb recursos multimèdia: cançons, vídeos, imatges, presentacions...
6.    Afegiu informació: com que haureu estat breus i concisos, al final o durant l'article, podeu donar referències per tal que els lectors puguin complementar la informació.
7.    Corregiu l'escriptura: reviseu les faltes d'ortografia, no utilitzeu frases amb estructures complicades i sigueu ben clars perquè la lectura sigui fàcil i entenedora.
8.    Escolliu una bona imatge: com diu la dita, més val una imatge que mil paraules, així doncs escolliu una imatge que convidi al lector a llegir l’article. Us recomanem que la resolució de les imatges sigui prou bona per a ajustar-la a les mides establertes del Notícies.

Si voleu enviar-nos algun text ho podeu fer mitjançant el correu electrònic escolessostenibles@bcn.cat. Qualsevol article pot anar acompanyat d'imatges, enllaços, vídeos, referències virtuals, etc. Amb aquest consells, us animem a que, des d'avui, ens envieu les vostres aportacions.


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: