8 de septiembre de 2014

ES PRESENTA L’APLEC D’AGRICULTURA URBANA

El dijous 4 de setembre es va presentar l’Aplec d’Agricultura Urbana, que tindrà lloc a Barcelona els dies 10, 11 i 12 d’octubre. L'objectiu és posar en valor els avantatges de l’agricultura urbana, així com la necessitat de normalitzar-­la per al bé comú de la societat.

Ahir es va presentar el primer Aplec d'Agricultura Urbana, una nova iniciativa que vol convertir-se en punt de trobada per a les persones, entitats i col·lectius que participen en projectes d'horticultura en entorns urbans o periurbans.

Les jornades se celebraran del 10 al 12 d'octubre a l'Espai Jove la Fontana, amb l'objectiu de generar una xarxa per aconseguir ciutats més sostenibles utilitzant tots els beneficis de l'agricultura urbana, tant ambientals com socials i econòmics.

L'Aplec neix de la cooperativa Tarpuna, conjuntament amb més de 30 entitats, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

Un aplec per a tothom
Tothom qui estigui interessat en els horts urbans està convidat a l'Aplec. Hi haurà des d'activitats d'iniciació i divulgació per a que les persones que comencen puguin aprendre, fins a activitats especialitzades per als qui vulguin aprofundir més.
Per participar a les activitats obertes no cal inscripció, però per als espais d'aprofundiment caldrà formalitzar una inscripció a partir del dia 15 de setembre a través del web.

Tres dies d'activitats
Durant la tarda del divendres hi haurà tallers d'iniciació i especialitzats, exposicions i altres activitats lúdiques. El dissabte, durant tot el dia es combinaran tallers i exposicions amb comunicacions de projectes, grups de treball i una ponència internacional. El diumenge es reservarà per a visites i portes obertes a diferents horts urbans de Barcelona i rodalies.
Properament es podrà consultar el programa complet d'activitats.

Com es pot col·laborar
Si esteu interessats en participar en l'Aplec i en l'agricultura urbana, l'organització ofereix diferents maneres de col·laborar, tant a nivell personal com d'entitats i col·lectius i d'empreses. 

Consulteu tota la informació al web www.agriculturaurbana.cat.


No hay comentarios: