8 de diciembre de 2014

Recursos per treballar les ciències

Imatge dels habitants de l'aigua, aplicacions per a tauletes tàctils, un llibre sobre com fer articles, utilitats mòbils per a biologia i una revista digital.


A continuació destaquem una bateria de recursos disponibles des d'Internet per complementar el treball a l'aula sobre experimentació, biologia, química, biodiversitat, astronomia, minerologia i altres disciplines científiques.

Projecte Aigua
Galeria fotogràfica espectacular de microorganismes que vieun a l'aigua. La bellesa natural que s'amaga en aquest petits éssers es mostra en imatges excel·lents realitzades per comunitats educatives de centres de La Rioja. Hi podreu observar fotos i vídeos de diversos ciliats, diatomees, algues, rizòpodes, etc. Ideal per descobrir la relativitat de la nostra escala humana dins el meravellós laberint de la vida.

Aplicacions per treballar les ciències amb tauletes tàctils
Article que proposa 10 aplicacions per acostar l'usuari al món dels microorganismes, l'univers, les matemàtiques, la naturalesa, la física i l'astronomia. Us recomanem les aplicacions gratuïtes com el joc de preguntes Lumosity, el llibre digital interactiu Life on Earth o l'aplicació de la NASA.

Eines per treballar la biologia des del telèfon mòbil
Proposta més espcífica amb aplicacions per al telèfon mòbil per ajudar a desenvolupar activitats de laboratori i coneixement sobre biologia. Trobareu calculadores de dissolucions, protocols, taules periòdiques o programes per arxivar les observacions de fauna. Tot i que n'hi ha pagament i altres estan dirigides a científics professionals és interessant conèixer-les.

Com publicar articles en revistes científiques (en anglès)
Llibre electrònic d'accés gratuït amb consells sobre com planificar, preparar i presentar articles en revistes científiques. Està pensat per a pràctiques acadèmiques però pot fer-se servir des de moltes disciplines i pot ajudar a construir models adaptats a nivell de 2n cicle d'ESO i batxillerat sobre ciències socials, naturals i humanitats.

Nova revista digital Principia
Revista de divulgació científica amena i accessible gratuïtament  que acaba d'aparèixer a Internet. En el número actual hi ha articles que poden servir de punt de partida per parlar i reflexionar sobre la contaminació atmosfèrica (l'ús de solucions pal·liatives en comptes de preventives), la contaminació de l'aigua subterrània o la visió actual a través dels ulls d'un robot mil·lenari.

  20141201 12W.Ciencies


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: