8 de diciembre de 2014

Els joves transformen el territori amb tota mena d'accions

Un mapatge col·laboratiu dels horts urbans i les fonts del Coll, un mural al Bosc Turull, l’extracció de plantes invasores i jocs a la plaça de les Glòries.


El passat divendres 14 de novembre, en el marc de la II Conferència Estatal de Joves Tinguem Cura del Planeta, els joves representants de 10 comunitats autònomes van realitzar diverses accions tranformadores del territori. Aquestes accions formaven part de tot un procés de debat, intercanvi i coneixement de les experiències per millorar el nostre futur.
    
Un grup d’alumnes va dur a terme un mapatge dels horts urbans, les fonts i pous del barri del Coll-Vallcarca, amb la col·laboració d’en Xavi Franch, director del Centre Cívic del Coll, en Pep Ordoñez, responsable dels horts urbans de l’Ajuntament de Barcelona, voluntaris del Grup d’Estudis el Coll-Vallcarca i la Bea i l’Adrià, de la Societat Catalana d’Educació Ambiental. Alguns dels horts visitats van ser els de les escoles Montseny i La Farigola de Vallcarca, de la mà dels mateixos alumnes dels centres. Amb la informació mapada s’han elaborat uns itineraris: Les aigües del Coll-Vallcarca i Horts urbans del Coll-Vallcarca, consultables al Mapa Barcelona + Sostenible.

Per una altra banda, un altre grup de delegats va pintar un mural a una paret de l’Aula Ambiental Bosc de Turull per representar com els joves i els infants tenen cura de la sostenibilitat a Barcelona.

Al mateix temps, un altre grup va investigar sobre les plantes invasores presents a la zona del bosc de l’Aula Ambiental del Bosc Turull i, una vegada identificades, va procedir a la retirada puntual d’algunes d’elles (Ipomoea indica., Araujia sericifera, Senecio angulatus, Acanthus mollis, etc.).

Finalment, un altre grup d’alumnes va fer propostes concretes de jocs infantils per al parc de les Glòries (el somriure de Glòries) que es tindran en compte en el procés participatiu que està tenint lloc per decidir el futur d’aquest espai emblemàtic de la ciutat.
  20141201 03W.TCP


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: