26 de diciembre de 2014

Inaugurem el pati de l’Escola Alexandre Galí

L’escola acaba d’inaugurar el seu projecte natura, un espai per a l’experimentació que compta amb hort, jardí, bassa, un espai per als animals de granja, compostatge, hivernacle i arbres fruiters.


El passat dimecres 17 de desembre el Sr. Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona i la regidora del districte de Ciutat Vella, la Sra. Mercè Homs, van inaugurar el nou espai de natura de l’Escola Alexandre Galí enmig d’una gran expectació.

L’acte, en el qual van assistir molts mestres i professors dels centres educatius del districte, va començar amb una visita pel nou espai a càrrec dels alumnes representants de la comissió d’Agenda 21 Escolar del centre, va continuar amb els agraïments per part de la directora de l’escola, la Conxita Rafel i finalment els representants del Consorci d’Educació i de l’Ajuntament van encoratjar a tota la comunitat educativa a aprofitar pedagògicament aquest espai que ha guanyat el barri.

20141218 07W.AlexandreGali 1
Aquesta inauguració és la culminació d’un llarg procés que va començar quan el pati que havia estat del parvulari de l’escola, i que duia 6 anys ocupat temporalment pels barracons de l’Escola Mediterrània, va tornar a estar buit. L’escola va veure l’oportunitat de fer d’aquest nou espai un entorn d’experimentació per a l’alumnat. Així doncs, a través de la comissió d’Agenda 21 Escolar del centre, l’alumnat va imaginar com volia que fos. A la proposa inicial hi havia una piscina olímpica, un parc d’atraccions i un tobogan molt llarg, però també hi havia arbres, túnels per amagar-se, horts, taules i cadires per fer classe a l’exterior. En veure aquesta oportunitat el curs passat, l’escola va plantejar-se que el seu projecte d’Agenda 21 Escolar havia de transformar-se en un projecte triennal per garantir que la creació d’aquest nou espai es fes amb la màxima participació de tota la comunitat.

Així doncs, el Consorci d’Educació de Barcelona es va posar mans a la feina per aconseguir que aquest espai fos l’espai que l’escola havia imaginat. Ara l’escola comença el seu projecte natura, amb l’objectiu de dotar l’escola d’un espai per a l’experimentació que inclogui diversos elements propis del bosc, la muntanya i el camp.

20141218 07W.AlexandreGali 2
El pati compta amb un gran espai d’hort – en el qual també hi té una parcel·la l’Institut Joan Salvat Papasseit–, i en el que l’alumnat del centre pot tenir contacte amb el món que des de la ciutat i des de l’aula queda una mica lluny als alumnes. Aquest espai d’hort es complementa amb un espai per al compostatge i un hivernacle.

Al pati també podem trobar-hi una petita granja, tot i que actualment encara no hi ha animals, disposa d’un galliner i una conillera perquè el curs vinent puguin introduir aquests animals per poder-los estudiar, aprendre a cuidar-los, vetllar perquè no els falti menjar, observar el seu comportament, poder-los dibuixar i observar.

Un altre element que podem trobar al nou espai és una bassa que amb l’energia solar generada per una placa fotovoltaica oxigena l’aigua i permet que s’hi desenvolupi un ecosistema aquàtic.

Tal com els nens havien demanat, al pati podem trobar-hi taules i unes grades per poder fer classe a l’exterior, un sorral per als més petits, un túnel per amagar-se i un munt d’arbres fruiters i plantes aromàtiques que faran les delícies dels més petits quan surtin al pati a jugar, però també durant l’estona de classe, per aprendre amb les vivències en aquest nou espai.
  20141218 07W.AlexandreGali 4


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: