26 de diciembre de 2014

BALANÇ DE L’ANY INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

El passat 5 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat i enguany Barcelona ha estat escollida capital europea en aquest àmbit. Coneixeu algunes de les accions dutes a terme, abans de passar el relleu a Lisboa.
  
El passat 4 de desembre, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van commemorar el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte institucional amb el qual finalitzava la Capitalitat Europea del Voluntariat, que ha ostentat la ciutat de Barcelona durant el 2014. El proper 2015 serà el torn de la ciutat portuguesa de Lisboa.

Durant l’acte, institucions i entitats van rendre homenatge a les persones voluntàries i es va lliurar el Premi Voluntariat 2014 del Departament de Benestar Social I Família, que va ser atorgat a l'entitat Fundació Gresol Projecte Home - Catalunya.

Amb motiu de la designació de Barcelona com a Capital del Voluntariat, durant el 2014 s'han organitzat diverses activitats com ara l’Escola d’Estiu del Voluntariat o el Marketplace, punt de trobada entre voluntariat i empresa.

A la cloenda es va estrenar un mapping dedicat al voluntariat, que es va projectar a la façana de l’Ajuntament. Sota el lema “Sóc voluntari, batego en cada acció. Sóc voluntari, batego pel món”, l’espectacle audiovisual vol sensibilitzar el públic del valor del voluntariat i lloar la tasca d’aquestes persones.

Us recomanem la publicació de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya sobre criteris de qualitat en projectes de voluntariat ambiental "Fem Camí".



No hay comentarios: