8 de diciembre de 2014

1.800 exemplars de plantes per a les escoles

70 centres educatius ja han fet la seva sol·licitud de plantes per complementar els seus projectes de BcnE+S. El termini màxim per enviar la fitxa finalitza el proper 12 de desembre.


Un any més, el ritme de sol·licituds que rebem és indicador de la bona acollida que té aquest recurs que us oferim. Moltíssimes escoles treballen amb l'alumnat qüestions relacionades amb la biodiversitat, el conreu d'aromàtiques, el descobriment de les olors, la naturalesa de les plantes, l'embelliment dels espais comuns, la responsabilitat de tenir-ne cura o la cooperació per fer-les créixer plegats.

El termini per lliurar les vostres sol·licituds finalitza el 12 de desembre. A data d'avui, ja són més de 70 centres que han demanat 1.800 exemplars vegetals. El Viver Municipal Tres Pins s'encarregarà d'aconseguir-les i, a la primavera, us concertarem una cita per anar-les a recollir. De moment les plantes més sol·licitades són les plantes llenyoses aromàtiques autòctones, concretament l'espígol (Lavanda sp.) i la farigola (Thymus vulgaris). Les lianes són ideals per vestir espais verticals o talussos amb pendent i les més sol·licitades han estat el gessamí comú (Jasminum officinalis). D'entre tot el ventall d'espècies, les flors més vistoses demanades, útils per tractar temes morfològics, han estat els lliris de dia (Hemerocallis fulva).

Com a novetat cal destacar la recuperació del lligabosc, com a liana autòctona mediterrània. En edicions anteriors, vam haver de canviar-lo per la vidiella ja que la que oferia el viver era una espècie classificada com a planta invasora (Lonicera japonica), malauradament molt utilitzada en enjardinaments.
 
Els centres que treballeu jardins de papallones, també teniu les plantes més propícies com, per exemple, l'espígol, la farigola, la ruda, la camamilla, el crespinell, la sàlvia o la sempreviva, entre d'altres.

Si el vostre centre encara no ha fet la sol·licitud i és un recurs útil per a les vostres activitats, recordeu d'emplenar la fitxa de plantes i enviar-nos-la amb l'assumpte «Sol·licitud de plantes» al correu escolessostenibles@bcn.cat.

Recordeu que la quantitat màxima per centre és de 30 plantes i que de la buguenvíl·lea només en podeu demanar 3 plantes.

  20141201 01W.Plantes


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: