8 de marzo de 2015

Els jocs a la plaça de les Glòries prenen forma


Col·laboració de les escoles de la xarxa Barcelona Escoles + Sostenibles en el disseny dels nous espais de joc de la Plaça de les Glòries


20150226 02W.GloriesLes escoles Farigola del Clot, dels Encants, Casas, Rambleta del Clot, Provençals, Dovella, l'Institut Salvador Espriu i el Col•legi Vedruna Immaculada que participen en el projecte Dibuixem el primer somriure a la plaça de les Glòries ja han finalitzat el període formatiu i creatiu per elaborar la proposta conjunta de la zona de jocs al terra en una gran superfície plana de la plaça de les Glòries.

Després d’una formació per professorat i d’un treball cooperatiu s’ha entregat a l’equip d’arquitectes un predisseny per a l’espai de jocs al terra projectat a la plaça, valorant el context, les limitacions i les oportunitats.

De la primera pluja idees, es van anar acotant propostes concretes, desitjos i possibilitats. Es plantegen tres illes (espais diferenciats per estructurar la gran superfície) i s’evoluciona de l’illa de l’art, l’esport i la ciència a l’Illa de la Creativitat, l’Illa del Moviment i l’Illa de la Llum.

El que engloba tot l’espai lúdic serà un drac que serà visible des de la distància, estarà estructurat en aquestes tres parts (illes) i cada espai representarà un ambient lúdic diferenciat. L’Illa de la Creativitat serà el cap del drac, l’Illa del Moviment, el cos i l’Illa de la Llum, la cua. Dins de cada illa s’han elaborat conjuntament amb l’alumnat diverses propostes concretes de jocs i espais motivadors i suggerents.

Ara, la proposta està a mans de l’equip tècnic per acabar-la de plasmar a la superfície disponible i llavors ja es posarà calendari per tal que tots els centres educatius implicats puguin participar de l’execució de la pintada dels jocs a terra.


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: