8 de marzo de 2015

Vitamines d’Embolcalls + Sostenibles

Propostes per treballar la prevenció de residus, experiències d’altres centres i esmorzars del món. Ho voleu saber?


En aquest moment tots els centres participants a l’E+S estan programant les diverses accions que duran a terme per reduir residus i les comencen a executar.

Propostes per treballar la prevenció de residus

20150226 13W.Embolcalls1.    “Fem el primer pas! Guia per a la reducció de residus”, 2007. Entitats catalanes per a la reducció de residus. Guia pràctica i sintètica per consultar les problemàtiques dels diferents residus i les propostes per a reduir-los. Interessant els capítols 3.2 (pàg. 73), 3.3 (pàg. 87) i 3.8 (pàg. 121) pel què fa als envasos.
2.    Breu reportatge crític sobre la implantació de les indústries d’extracció de la bauxita a l’Índia i informació de la viquipèdia sobre l’accident d’una indústria com aquesta a Hongria.

Experiències d’altres centres

1.    Interessant vídeo de conscienciació sobre els impactes de la fabricació d’alumini i les accions que s’han portat a terme a l’Institut Arquitecte Manuel Raspall (Cardedeu) per promoure embolcalls reutilitzables, fruit d’un treball de recerca de batxillerat.
2.    Les xarxes socials també poden ser eines molt útils en les vostres campanyes! El Col·legi Sant Ramon Nonat va fer la següent piulada adjuntant el document personalitzat de resultats: Aquí els resultats de la 1a fase de l’E+S... Bona feina, però encara ho podem fer millor! Endavant! #BcnEscoleS

Esmorzars del món. Com resolen en altres indrets la problemàtica dels residus dels esmorzars? El cas de Turquia

El primer que es fa quan l’alumnat arriba al centre educatiu, és esmorzar. Aquest és un servei que s’ofereix gratuïtament a pràcticament totes les escoles de Turquia. El propi centre serveix l’àpat per assegurar-se que tot l’alumnat tingui dret a un esmorzar i que aquest sigui saludable. S’acostuma a menjar pa, tomàquet, formatge, olives i alguna peça de fruita. Se serveix en safates metàl·liques. Els residus que es generen són mínims.

No hay comentarios: