15 de marzo de 2015

Es constitueix el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat

El proper 25 de març es reunirà per primera vegada el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, fruit del procés de refundació del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat realitzat al llarg del 2014

 
El Consell està format majoritàriament per representants de les organitzacions signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, que representen els diferents sectors. Són actualment trenta-sis persones que representen els sectors associatiu i cívic, empresarial, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions. Tots ells es van presentar com a candidats a formar part del Consell el passat mes de novembre.
 
També formen part del Consell un representant de cada grup polític municipal i un de cada districte, i està previst que a la reunió plenària del dia 25 s’hi incorporin fins a deu persones representants de les entitats més significatives de la ciutat, també signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, proposades pel president i nomenades pel Plenari.
 
Els representants de les Escoles + Sostenibles són:
Sra. Clara Casas i Casas, representant del Col·legi la Merced.
Sr. Ignacio Padró i Torrejón, representant del Col·legi Maristes Sants-Les Corts.
Sr. Lluís Sala i Garcia, representant del Col·legi Sant Ramon Nonat.
Sr. Josep Pascual i Masana, representant de l’Escola Betània-Patmos.
Sra. Maria Roca i Parpal, representant de l’Escola Bressol Municipal Cobi.
Sra. Neus Pons i Prats, representant de l’Escola Font d’en Fargas.
Sr. Luis Arias i Gonzalez, representant de l’Escola Montseny.
Sra. Laura Gordillo i Ferré, representant de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes.
Sra. Marta Martí Caballeria, representant de l’escoles Pia de Sarrià- Calassanç i Pia de Sant Antoni.
Sr. Raül Ferrando i Mompó, representant de l’Institut Barri Besòs.
La llista d’integrants del Consell es pot consultar a la web d’Hàbitat Urbà.
 
El gruix de la reunió plenària està previst dedicar-lo a la deliberació i al recull d’aportacions sobre l’objecte del Consell i el caràcter de la futura Comissió Permanent, que serà un òrgan de caràcter executiu format per un grup més reduït de membres del Consell. Com a base per al treball s’utilitzaran els resultats de la jornada Fem Xarxing, Fem Consell adreçada a membres de Barcelona + Sostenible. En aquesta jornada, realitzada el passat mes de novembre, es van recollir aportacions dels diferents sectors sobre expectatives en relació al Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i àmbits de treball prioritaris. Podeu consultar l’informe de la jornada Fem Xarxing al web.
 
20150311 01W.Consell

No hay comentarios: