23 de septiembre de 2015

Activitats a la setmana de la mobilitat

Treballem la mobilitat sostenible i segura a través de diverses propostes d'activitats recollides a la guia Hàbitat i al manual Mou-te en companyia i afegim-nos a la campanya que es celebrarà properament.



De l’11 al 18 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015. Sota el lema europeu «Tria. Canvia. Combina», la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut. Per adherir-vos a la Setmana i fer visibles les vostres activitats, consulteu aquest enllaç i feu un cop d'ull als recursos que ens ofereixen.
  
Des de BcnE+S us animem a fer iniciatives al respecte, sobretot durant aquella setmana, ja que la seva visibilitat serà més alta. Us recomanem les que propostes de la guia Mou-te en companyia, editada per Promoció del Transport Públic (PTP), on trobareu una metodologia fonamentada en els principis de l'educació inclusiva i el treball cooperatiu. Us podeu descarregar la guia completa o fer-ho fitxa per fitxa segons us interessi.
  
També us recomanem a utilitzar la Guia Hàbitat i adaptar la fitxa 36 titulada «Circuleu, si us plau!», sobre la identificació de problemes de la circulació de vehicles, la seva relació amb la contaminació atmosfèrica, l'anàlisi dels avantatges del transport públic i aprofundiment en les aptituds personals.

L'equip de Barcelona + Sostenible, juntament amb la Fàbrica del Sol i el Centre de la Platja,  també farem una acció al carrer seguint el moviment nat a San Francisco, Park(ing) day, el qual consisteix a guanyar un espai al cotxe i reconvertir-lo temporalment. En el nostre cas transformarem una plaça d'aparcament del Pg. Marítim en una platja de la Barceloneta. Hi posarem bicicletes per crear energia amb les quals farem sucs de mandarines, ara que comença l'època d'aquesta fruita. També hi haurà un arbre per penjar els desitjos de la ciutadania que s'atansi al nostre espai.


20150916 08W.Mobilitat
 
 

No hay comentarios: