6 de septiembre de 2015

Aigua de la pluja per regar l’hort i omplir la bassa

L’Institut Príncep de Girona ha instal·lat un sistema que recull l’aigua dels baixants. S’utilitzarà per regar l’hort i per omplir la nova bassa d’amfibis

A través del projecte Biocampus Mediterrani: ecologia i cultura sostenible en els entorns d’aprenentatge, l’Institut Príncep de Girona ha estat un dels guanyadors del 16è Concurs d’Idees Ambientals i Sostenibles de la Universitat Politècnics de Catalunya, per ser, segons paraules del jurat: «una idea amb una visió interdisciplinar i referenciada en les visions de la sostenibilitat, que aborda un problema clau com l’escassetat de recursos hídrics i la necessitat d’aprofitar-los, que proposa un exemple que pot ser paradigmàtic i extensible als campus universitaris, edificis públics i per les sinergies que articula per oferir solucions col·laboratives.»

Un equip multidisciplinari de professors/res del centre va valorar els beneficis de regar l’hort escolar amb aigua de pluja, de crear un espai natural al pati amb una bassa per amfibis per afavorir la biodiversitat i el benestar físic i mental de la comunitat educativa, i d’implicar als alumnes en aquestes accions a nivell d’aprenentatges pràctics i per això es van embrancar en aquest ambiciós projecte.

Actualment hi ha instal·lats dos dipòsits de 310 litres on s’emmagatzema l’aigua de pluja que es recull de dos dels baixants de les cobertes del centre. Més endavant s’espera poder ampliar la quantitat d’aigua recollida per regar un hort més gran i omplir la nova bassa en construcció. Considerant que hi ha 20 baixants a l’edifici, el potencial de recollida d’aigua és de més de 10 m3 en un episodi de pluja moderat.

Podeu veure aquest document amb fotografies del muntatge. Es tracta d'un sistema fàcil d'instal·lar, d'un cost molt assequible.

Des d’Escoles + Sostenibles pensem que si hi ha prou gent interessada, podem fer una sessió pràctica a l’Institut Príncep de Girona per conèixer la seva experiència de prop i aprendre a fer aquesta instal·lació. Feu-nos saber el vostre interès amb un missatge de correu electrònic!

20150824 08W.InsPrincepGirona Reg

No hay comentarios: