6 de septiembre de 2015

COMPROMÍS DE BARCELONA PEL CLIMA

Del 30 de novembre a l’11 de desembre París acollirà la 21a conferència de les Nacions Unides sobre canvi climàtic (COP21). L’Ajuntament de Barcelona en vol fer ocasió per posar de manifest el compromís de la ciutat davant el canvi climàtic, de la mà de la xarxa B+S.

Enguany, França serà l’amfitriona de la 21a Conferència de les Parts de la Convenció Marc sobre Canvi Climàtic, la COP21 per les seves sigles en anglès. Es tracta de la sessió anual que realitzen els 196 estats de les Nacions Unides que han ratificat la Convenció, les quals constitueixen les “parts” interessades. La COP21 afronta la necessitat d’assolir un nou acord internacional sobre el clima, aplicable a tots els països, amb l’objectiu de mantenir l’escalfament global  per sota dels 2°C. 

Amb motiu de la COP21, l’Ajuntament de Barcelona es proposa fer explícit el compromís de la ciutat en la lluita contra el canvi climàtic, i ho vol fer de mà de la ciutadania. Amb aquesta finalitat, es proposa treballar amb els membres de Barcelona + Sostenible un procés previ a la COP que permeti elaborar un missatge local per portar a París, que alhora actuï com a full de ruta per a Barcelona a curt termini.

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat ja inclou objectius i línies d’acció relatius a l’energia i al canvi climàtic, per la qual cosa es pren com a punt de partida i referència. Es planteja  reafirmar els compromisos municipals adquirits (Pacte d’Alcaldes, Alcaldes per l’Adaptació) i fer un pas més: definir col·lectivament les prioritats i el full de ruta per tirar endavant la contribució de la xarxa Barcelona + Sostenible a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

El procés contempla:

- La creació durant el mes d’octubre d’un grup de treball sobre energia i canvi climàtic, en el marc del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i obert a tots els membres de Barcelona + Sostenible interessats.
- La convocatòria d’una trobada Fem Xarxing! monogràfica sobre canvi climàtic, a finals d’octubre. Inclourà presentació de l’estat de la qüestió, intercanvi d’iniciatives i recursos i ponència del grup de treball per obrir el procés de deliberació i aportacions a la proposta de prioritats i full de ruta.
- La presentació pública del compromís de Barcelona pel clima, el mes de novembre.
Presència de la ciutat de Barcelona a París durant la COP21.

No hay comentarios: