23 de septiembre de 2015

Premis a les aplicacions de móbils

Alumnat de l'Institut Ernest Lluch i l'Escola Virolai van ser guardonats a finals del curs passat per la conceptualització, el disseny i el desenvolupament de prototips d'aplicions mòbils.



mSchools és una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. Aquest programa pioner promou el treball a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i l’ús de solucions mòbils. L’objectiu és potenciar les habilitats dels estudiants en l’entorn digital, reduir les taxes d’abandonament escolar i millorar el seu rendiment acadèmic. Una de les iniciatives del programa mSchools és «Mobilitzem la informàtica», una assignatura centrada en la conceptualització, disseny i desenvolupament de prototips d’aplicacions mòbils.

L’Institut Ernest Lluch i l’Escola Virolai es troben entre els set grups guanyadors de la segona edició dels premis mSchools que el passat 26 de juliol van participar uns campaments tecnològics d’estiu dedicats a la tecnologia mòbil i el disseny d’aplicacions.

Aquests campaments han estat creats específicament per ampliar els coneixements de programació d’aquests estudiants i donar continuïtat pedagògica a la matèria desenvolupada a l’assignatura «Mobilitzem la informàtica». Els 35 nois i noies dels set grups guardonats van fer una immersió en el món de la tecnologia mòbil i el disseny d’aplicacions, experiència que van compaginar amb activitats recreatives.

Entre els set projectes guanyadors trobem Hand Cook i Ars Longa, desenvolupats per alumnes de l’Institut Ernest Lluch i l’Escola Virolai, respectivament. Hand Cook proposa receptes compatibles amb els ingredients que tenim al refrigerador i l’aplicació Ars Longa és una guia personalitzable d’activitats culturals de Barcelona.

Les set aplicacions de mòbil guanyadores de la segona edició d'aquests premis van ser seleccionats entre els 24 equips finalistes que el passat 5 de juny van presentar els seus projectes en el marc de l’acte final d’aquest certamen, al Tecnocampus de Mataró.

Aquesta segona edició dels mSchools va comptar amb propostes finalistes per a tres categories: oci i gestió personal, aplicacions educatives i serveis a la comunitat i a la ciutadania. A més, per a cada categoria, es van premiar dos projectes: un desenvolupat per alumnes d’ESO i l’altre per alumnes de batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. El certamen també va comptar amb un premi escollit per votació popular entre els assistents a la mostra, el qual és el que ha obtingut el projecte de l’alumnat de l’Institut Ernest Lluch, Hand Cook. 


20150916 05W.ErnestLluch

No hay comentarios: