23 de septiembre de 2015

TRIA. CANVIA. COMBINA.

Aquest és el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d’enguany, que se celebra de l’11 al 18 d’octubre. Us convidem a participar-hi i a compartir les bones pràctiques de les vostres organitzacions.




De l’11 al 18 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany porta el lema europeu "Tria. Canvia. Combina". El canvi puntual de data respecte a Setmanes anteriors (del 22 al 29 de setembre) té l'objectiu d'evitar la col·lisió amb les eleccions autonòmiques.

Els objectius de la setmana són visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire, la reducció de la contaminació i el consum de recursos energètics i, també, promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

Durant la Setmana es realitzaran una gran diversitat d'activitats: bicicletada popular amb un recorregut apte per a totes les edats (11 d'octubre), rutes guiades en bicicletaexpoelèctric (17 i 18 d'octubre), col·loquis-tallers, cursa de transports (itineraris urbans amb diferents modes de transports per comparar el temps de viatge, el cost i les emissions), etc.

Destaca en la programació el Dia sense Cotxes, del 17 d'octubre. Aquell dia es farà un tall de trànsit a tots els districtes de la ciutat perquè la ciutadania pugui gaudir de l'espai públic, amb un ús diferent que permeti  tastar com serà la ciutat que volem: més amable, pacificada i amb una nova estructura de superilles. A més, es farà un tall central de ciutat a la calçada central de l'avinguda Diagonal (entre pg. de Sant Joan i pg. Gràcia).  

Amb la col·laboració de la xarxa veïnal i associativa dels districtes i de les entitats i institucions vinculades amb la mobilitat sostenible i segura s'esta programant una serie d'activitats participatives que ompliran aquestes vies el Dia sense Cotxes: mediambientals, lúdiques, formatives, esportives, comercials, espais d'estada i convivència.

Les organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible que esteu treballant en temes de mobilitat o bé organitzeu alguna activitat durant aquesta efemèride, podeu fer-nos-ho saber i des de la Secretaria B+S en farem ressò.

Info165 02 mobilitat intern
Logotip de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (traduït al català com "Tria. Canvia. Combina")

No hay comentarios: